Week van OMF #02-2018

Wat een heerlijke werkweek was het afgelopen week! Aan het begin van een nieuw jaar zit ik altijd vol inspiratie en vol zin. De allereerste week is altijd een beetje opstarten, veel bedrijven zijn dan nog dicht, mensen zijn met vakantie… het is altijd nog relatief rustig. Deze week was alles weer zoals vanouds. Normaal ritme, normale drukte… heel fijn! Ik werkte lekker een dagje thuis, had weer een leuke shootdag gepland staan en gaf een kookworkshop in Rotterdam. Ook laste ik de nodige me-time in. Kijk je mee naar een nieuwe Week van OMF?

foto1 2

Wauw wat begon mijn week ongelofelijk beroerd. Vic krijgt maar liefst VIER boventandjes tegelijkertijd en daar had hij, heel logisch, veel last van in de nacht van zondag op maandag. Om 01.00u werd hij wakker en vanaf dat moment was het alleen maar huilen. Om 03.00u ben ik uiteindelijk met hem naar beneden gegaan zodat Tim nog wat zou kunnen slapen. Vic en ik hebben van 03.30 – 05.30u samen op de bank geslapen. Zeer korte nacht dus, arm ventje. Ik gooide een sloot koffie naar binnen ’s ochtends en ging aan het werk. Wel maakte ik een lekkere lunch ’s middags: een wrap met hummus, kipfilet, rucola, augurk en komkommer. Erbij volkoren knäckebröd met rode peperkaas.

foto2 2

’s Middags dook ik de keuken in. Niet om te koken maar om dozen in te pakken! Een goede stok achter de deur was dat ik dit wilde filmen voor een nieuwe Let’s move. Alle borden, glazen en kopjes die we de komende weken niet meer gingen gebruiken gingen in een doos.

foto3 1

En dat zorgde voor lege keukenkastjes! Gek wel hoor.

foto4 2

De tijd die ik nog over had besteedde ik boven op kantoor, video’s editen.

foto5 2

Nadat ik de kleine man weer had opgehaald van de gastouder vermaakte ik hem met de robotstofzuiger. Die stofzuiger belande later in de week overigens in de kliko, wat een kakapparaat. Goedkoop was duurkoop bij deze.

foto6 2

Wanneer het super koud is buiten maar de speelgoedtelefoon mee moet. Ja, dan krijg je koude handjes. Kijk hoe schattig dat rode neusje en de wangen zijn, haha.

foto7 2

Weer een lekkere lunch op dinsdagmiddag! Ik heb mijn best gedaan op de lunches afgelopen week, valt het op? Twee sneetjes waldkornbrood met een klein beetje mayonaise, kipfilet, rucola, tomaat, komkommer en gebakken ei. JUM.

foto8 2

Begin februari wil ik heel graag (minimaal) 2 weken vrij hebben zodat ik me volledig kan focussen op klussen en verhuizen. Dit betekent dat er vooruit gewerkt moet worden en dus maakte ik vast een planning voor de komende weken. Alles valt of staat met een planning wat mij betreft.

foto9 2

Vic at sinds deze week echt met de pot mee, dus zoveel mogelijk met alle kruiden en specerijen (wel zonder zout). Hier at hij zalm met ui, tomaatjes, spinazie en kruiden als kurkuma, kaneel, komijn… het ging er súper goed in bij hem en hij heeft nergens last van gekregen. Ideaal.

foto10 1

Laatste lunchfoto en dan stop ik ermee hoor, haha. Woensdag lunchte ik met een dubbele waldkornboterham met mosterd, romaine sla en kiprollade die we nog over hadden van het weekend.

foto11 2

Foodpost! Nieuwe Clif bars met extra proteine. Tim keurde degene met chocolade en pindakaas in ieder geval goed.

foto12 2

Na héél lang (als in ruim een jaar) wikken en wegen bestelde ik dan eindelijk een nieuwe Macbook. Op dagen dat Vic thuis is, ik veel in de keuken sta en in de avonden werk ik altijd beneden aan de eettafel op mijn Macbook. Mijn Air kwam uit 2013 en begon het langzamerhand echt te begeven. Software die niet wilde werken, toesten op het keyboard die ermee ophielden… Voordat hij er helemaal de brui aan zou geven hakte ik de knoop door, vooral ook dankzij een duwtje in de rug van Tim.

foto13 2

En JAAAA, ik mis een ribbenkast maar wat een goede investering is het geweest <3 Zo blij mee en wat werkt het weer lekker nu.

foto14 2

Ik houd de oude laptop gewoon als backup. Die kan dan mee op vakantie voor Tim ofzo en om af en toe Nijntje af te spelen voor Vic is het ook wel handig, haha.

foto15 2

Donderdag stond er weer een shootdag voor een nieuw kookboek gepland. Dit betekende weer veel in de keuken staan en veel gerechten stylen. Hele toffe klus deze met hele grafische vormgeving. Ik laat jullie meer zien zodra dit kan, maar in de vorige weekvlog heb je al een kleine sneak peek kunnen zien.

foto17 2

Ah vooruit dan, hier ook een kleine sneak peek ;)

foto16 2

Vic heeft ondertussen ontdekt dat hij in het keukeneiland kan klimmen, haha. Wijsneus.

foto18 2

Afgelopen week mocht ik EINDELIJK mijn piercings vervangen. Begin december liet ik twee gaatjes bij piercen in één oor en alles was nu goed genezen. Dus hop, direct normale oorbellen erin. Vind ik zoveel leuker dan twee van die titanium knopjes.

foto19 2

Donderdagavond had ik echt even behoefte aan me-time. Een keertje niet werken dus maar op de bank met How to get away with murder. Zo’n toffe serie! Meer mensen die het volgen en Ascher alleen maar kunnen zien als ‘die guy’ van Orange is the new black?

foto20 2

Vrijdagochtend stapte ik om 10.00u in de auto richting Rotterdam. Het was namelijk tijd voor de Lekker & Simpel x Becel x OhMyFoodness workshop! Deze vond plaats in de studiokeuken van Unilever waar je normaal gesproken een prachtig uitzicht hebt. Vrijdag even niet, haha.

foto21 2

Met een select clubje (4 volgers van mij en 4 volgers van Sofie) maakten we onze eigen lunch.

foto22 2

En dat was LEKKER. Clubje OMF maakte deze heerlijke vegan ‘club sandwiches’, als jullie een recept willen hoor ik het wel he!, en een simpele tomatensoep. Clubje L&S maakte eimuffins en wentelteefjes van suikerbrood met appel.

foto23 2

Aan het einde van de middag reed ik weer richting huis waar ik op de A1 uiteraard in een file terecht kwam. Great.

foto24 2

Terwijl Tim rustig met Vic ging badderen reed ik naar de sportschool voor een fijne workout. Omdat het nog zo vroeg was, was ik helemaal alleen! Best lekker wel. Ideaal ook dat we bij een sportschool trainen die 24/7 open is.

foto25 2

Weer een mijlpaaltje: Vic drinkt overdag tegenwoordig uit een tuitbeker, meneer wordt zo groot.

foto26 1

De rest van de zaterdag was ik hiermee bezig. Er zijn heel wat issues met OMF de laatste tijd (achter de schermen vooral), dus het is best een wonder dat we er gisteren in geslaagd zijn de eetoverzichten te publiceren en dat nu Week van OMF ook online staat. Ik ben weer een hoop grijze haren rijker na deze ervaring…

foto27 1

Tim was het weekend weg dus ik had het rijk voor mij en Vic alleen. Vic was nog moe na zijn ochtendfles en ging dus weer terug naar bed, kon ik ook nog wat langer blijven liggen. Wat een luxe!

foto28 1

Omdat het zondag is een lekker ontbijtje op tafel getoverd. Ik maakte een havermouttaartje waar ik de helft van at. Super simpel en gezond: 30 gr havermout, 1 banaan, 1 ei, 1 tl bakpoeder en verder ingrediënten die jij wilt. Ik maakte hem met vanille en rood fruit en at dus de helft met een schep sojayoghurt.

foto29 1

De rest van de dag besteedde ik aan het huishouden en werk. Hoewel dat huishouden een onbegonnen zaak is met kind. De vloer ziet er na letterlijk 10 minuten weer zo uit namelijk.

Was ‘m weer! Over 2,5 week krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis al… BIZAR. Ik hoop aankomende week dus ook weer wat dozen in te kunnen pakken tussen de bedrijven door. Vandaag moet ik in ieder geval met Vic naar het consultatiebureau. Hierdoor gaat hij morgen naar de gastouder en kan ik de hele dag filmen. Donderdag ben ik de hele dag op pad voor Gelderse streken en vrijdag staat er weer een shoot gepland. De weken blijven dus lekker druk.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Joyce - LemonyLifeNL says:

    Wat een heerlijke lunchfoto’s! Daar zijn mijn saaie boterhammen niks bij haha.

  2. Britt says:

    Van mij mag je lekker doorgaan met alle lunchfoto’s hoor, ik krijg er juist lekker veel inspiratie van! Ik zou trouwens het recept van de vegan clubsandwiches graag zien, ik ben daar wel benieuwd naar :). Die sneak peak ziet er veelbelovend uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close