Mijn iPhone foodfoto’s

Erhm, ja… ik ben zo iemand die van echt lekkere gerechten/lekkernijen foto’s maakt en die dan twittert. Nu heb ik sinds kort een nieuwe telefoon (Samsung Galaxy S II voor de geïnteresseerden), maar ik heb natuurlijk al mijn foto’s die ik met mijn iPhone wel bewaard op de computer. Nu was ik ze eergisteren eens aan het doorspitten en kwam ik erachter dat ik eigenlijk belachelijk veel foto’s van eten heb gemaakt. Ja, je houdt van lekker eten of niet, maar het leek me leuk om mijn favorieten eens met jullie te delen. Bereid je voor op een overvloed aan foto’s!

IMG 0055Chocoladekoekjes die ik heel lang geleden maakte. De koekjes zijn gemaakt met pure chocolade met daarbovenop een crème van witte chocolade en een beetje hagelslag. Ik vond ze wel lekker maar niet heel bijzonder. Tim vond ze daarentegen helemaal de bom.

IMG 0060Deze taart maakte ik samen met Annebeth en is by far één van de lekkerste chocoladetaarten die ik heb gemaakt en gegeten. Hij bestaat uit twee laagjes chocoladecake met daartussen een chocoladelaag gemaakt met pure chocolade, slagroom en rum. Nadat de taarten op elkaar waren gestapeld is ook de hele buitenkant nog met het chocoladeglazuur besmeert. Tenslotte hebben we het afgewerkt met chocoladesprinkels. Súper machtig maar oh zo lekker.

IMG 0061Deze cupcakes maakte ik ook samen met Annebeth en zijn anders dan anders. Ze zijn namelijk hartig! Deze cupcakes zijn gemaakt met spek en ui en zijn eigenlijk hartstikke lekker, zeker voor een brunch. Eventjes opwarmen in de magnetron of direct eten wanneer ze uit de oven komen natuurlijk. Let er wel op dat je er niet teveel van eet, dan word je namelijk misselijk ;-)

IMG 0069Doordeweeks doen Tim en ik nog wel eens makkelijk met het eten en bij Lidl verkopen ze kant-en-klare groentenmix uit de diepvries. Op deze foto zie je de Mexicaanse variant, lekker kleurrijk en minstens net zo lekker. Wanneer je het met rijst en een stuk kip of vis combineert heb je best een lekker maaltje op tafel staan.

IMG 0074Mijn schoonmoeder heeft mij aangestoken met het pastasalade virus en met name in de zomer maak ik dat dan ook heel vaak. Je er alles ingooien wat je lekker vindt, even een nachtje in de koelkast laten staan en dan een MEGAbord opeten. Hier krijg ik nooit genoeg van. Ziet hij er niet lekker uit?

IMG 0079Deze ‘pizza’ probeerde ik toen ik bezig was met afvallen, want deze pizza is namelijk gezond! Hij is gemaakt van rundergehakt waardoor je dus niet het vette van het deeg krijgt. Daarnaast kun je hem natuurlijk beleggen met lekkere/gezonde toppings. Op de foto hierboven moest hij de oven nog in. Het kost wel even tijd om deze pizza te maken maar het is zeker de moeite waard. Overigens ook net zo vullend als een normale pizza.

IMG 0087Dit is zonder twijfel de lekkerste cruesli die ik ooit heb gegeten. ’s Ochtends wil ik nog wel eens een bakje yoghurt met cruesli eten en dan is deze zeker favoriet. Het is de “Rood Fruit” variant van Quaker. Het fruit is gedroogd, maar is super lekker van smaak wanneer je het combineert met wat yoghurt.

IMG 0088Een eigengemaakte gegrilde paprika salade. Ziet er lekker kleurrijk uit toch? Ik maakte heb voor bij een barbecue en het was zeker een succes. Veroorzaakt wel een hoop rommel (ik heb ze namelijk op de gaspitten geroosterd) maar de smaak maakt alles weer goed. Combineren met knoflookteentjes en basilicum voor een sterke smaak.

IMG 0101Ik ben gek op cake en de cake die je hierboven ziet is mijn eerste citroencake. Ik verwachte er niet teveel van aangezien ik niet zo’n fan ben van citroen, maar hier kwam de smaak eigenlijk heel subtiel naar voren. Lekker fris en eigenlijk te lekker om er vanaf te blijven.

IMG 0116Ik ben zo gek op kwarktaart! Punten kunnen dan ook nooit groot genoeg zijn. Ik maak de bodem overigens nooit alleen met de bodemmix uit de pakken, maar ik voeg hier altijd nog wat extra boter en in stukjes gebroken Jodekoeken aan toe. De bodem is dan ook het lekkerste van de hele taart…

IMG 0156Niets is lekkerder dan een enorme mok warme chocolademelk met een grote toef slagroom op deze koude dagen <3

IMG 0166Voor de eerste keer zelf aioli gemaakt, oeee wat is dat lekker! De eerste keer mislukte grandioos, maar met de tweede poging ging het zoals je kunt zien al een stuk beter. Ik ben gek op aioli en omdat het zo makkelijk is om te maken ga ik dat zeker vaker doen.

IMG 0241Lekker zomerfruit ijs, suuuper fris en fruitig en helaas iets te koud voor de huidige temperaturen. Lijkt me trouwens ook wel lekker om hier een ijstaart van te maken… ideetje voor een volgende keer.

IMG 0276Nog altijd ben ik trots op deze goed gelukte cupcakes. Ze zien er lekker uit en ze smaakten ook super goed. Ik vind ze overigens ook wel leuk voor de kerst, zo met die gouden sterretjes… Ik moet ze snel weer een keer maken. Overigens zijn dit choco citroen cupcakes, gemaakt van citroencake, chocolade glazuur en een citroenfrosting.

IMG 0313En we sluiten af met huisgemaakte sushi! Mamma wilde graag een keer sushi zelf maken en dus heb ik haar daarbij geholpen. Die kloddertjes die je op de rechterkant van het bord ziet zijn overigens toefjes garnalensalade. Het was de bedoeling dat we deze in de sushi zouden gebruiken maar die waren we vergeten. Daarom hebben we het maar zo opgelost en vooral pappa was weg van deze varianten.

Dat waren mijn foodfoto’s voor deze keer. Op de een of andere manier vind ik het leuk om de dingen die ik heb gemaakt (en gegeten) vast te leggen op foto. Soms is dat best handig, want nu ik de foto’s zo terug heb gezien bedenk ik me dat ik de Rood Fruit cruesli weer eens moet halen en ik ineens zin heb in warme chocolademelk met slagroom!

Mochten jullie ergens een recept van willen zien hoor ik het graag!

Join the Conversation

 1. Juudith says:

  Oeeee jummy jummyy!! Ziet er allemaal lekker uit zegg!!

 2. Marike says:

  Ziet er heerlijk uit! Ik ben wel benieuwd naar het recept van de aioli! :)

 3. lekker! dat zijn mijn favo tweets, als mensen food foto’s plaatsen! hoe kom je aan die goude sterretjes op de cupcakes?

  1. Sabine says:

   Die gouden sterretjes heb ik bij de Taartshop in Apeldoorn gekocht. Ze zijn ook online te bestellen via http://www.detaartshop.nl samen met nog andere decoraties. Erg leuk :)

   1. Ik wil allemaal kerstkoekjes gaan bakken volgens de duitse traditie en daar zijn ze perfect voor, bedankt! :)

   2. Sabine says:

    Ooh, daar zijn ze inderdaad geschikt voor! Leuk hoor, fleurt je koekjes zo lekker op :)

 4. lotte says:

  Hey, heb je het recept van de pizza met gehakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close