Voor onderweg: vegan snacks en maaltijden

gesponsord

Op het moment dat jullie dit artikel lezen zitten wij met onze billen in de Italiaanse zon. Voor het eerst gingen we met Vic een eindje roadtrippen, het was een rit van bijna 14 uur, en dat vergde wel de nodige voorbereidingen. Naast diverse inpaklijsten en boodschappenlijstjes was het ook even nadenken over wat we allemaal aan eten en drinken mee moesten nemen. Want hoewel ik het prima vind om tijdens zo’n lange reis voor onszelf niet super gezond te doen, denk ik er voor Vic wel iets beter over na. Onze koelbox was uiteindelijk gevuld met lekkere snacks en maaltijden en vandaag vertel ik je welke vegan snacks/maaltijden ik onderweg mee heb genomen. Ik heb in een ‘PDS-update’ al eens uitgelegd dat mijn darmen altijd bijzonder slecht reageren op lange reizen. Lange roadtrips of vliegreizen zorgen standaard voor een gigantisch opgeblazen gevoel en omdat ik dit deze keer wilde voorkomen heb ik, voornamelijk voor mezelf, dus wat vegan snacks/maaltijden meegenomen. Mijn lijf reageert daar doorgaans wat beter op namelijk. Dit bleek een goede keuze te zijn!

Koelbox

Mocht je binnenkort ook zo’n lange autoreis ondernemen dan wil ik je om te beginnen even op het hart drukken dat het de moeite loont om te investeren in een koelbox. En dan bedoel ik niet zo’n box waar je van die koelelementen in mikt want zeg nou zelf, ook die hebben na vier uur hun werking wel verloren, maar een koelbox die je aansluit op dat aansterkerdingetje in je auto. Doordat de auto blijft draaien wordt de koelbox voorzien van stroom en houdt deze zichzelf dus koud. Eigenlijk is het een soort koelkastje voor in de auto, i-de-aal als je eten meeneemt dat je koel wilt houden of zin hebt in iets kouds te drinken onderweg.

Enfin, omdat wij zo’n koelbox in de auto hebben halen we onderweg vrijwel nooit iets bij een tankstation en daarom gaan we behoorlijk bepakt en bezakt onderweg. Komt ‘ie!

Maaltijden

Wij zijn ’s ochtends al vroeg gaan rijden dus ontbijten deden we in de auto en lunchen ook. Zo rond het avondeten waren we op de eerste plek van bestemming en daarom nam ik voor het diner verder niets mee. Vind ik ook veel te veel gedoe overigens.

Ontbijt
Voor het ontbijt deed ik gewoon simpel, ik had besmeerde broodjes en krentenbollen meegenomen die we makkelijk in de auto konden opeten. Krentenbollen zijn vooral voor Vic ook heel erg handig, hij knoeit daar namelijk niet zo mee en ik hoef niet bang te zijn dat hij de hele auto onder de pindakaas of iets smeert. In Vic zijn eetschema die ik onlangs deelde had ik al laten zien dat de Fruit & Groente Spreads van Blue Band groot favoriet zijn bij ons in huis. Deze spreads zijn zoet van smaak, bevatten 70% groente, fruit en peulvruchten en bevatten 60-80% minder suiker dan jam doordat de spreads geen toegevoegde suikers bevatten. Prima start van de dag en hij vindt het super lekker.

Overigens hebben we voor Vic zijn eten enorm verdeeld over de dag. Normaal gesproken eet hij ’s ochtends twee boterhammen voor het ontbijt, nu gaven we hem er eerst één en een uur/anderhalf uur later pas de volgende. Voor Vic is namelijk alles prima zolang hij maar te eten krijgt, dus door zijn eten te verspreiden over de lange autorit konden we hem een beetje in toom houden. Tipje!

foto22 3

Lunch
Omdat ik niet de hele dag door brood wilde eten, ik raak daar zelf enorm opgeblazen van, had ik voor de lunch wraps gemaakt. Normaal gesproken aten Tim en ik alles gewoon tijdens het rijden in de auto, maar Vic moesten we tussen de middag echt even uitlaten, de benen laten strekken. We zochten dus een picknickplekje op waar Vic even lekker kon rond rennen en wij rustig konden eten. Ik had een aantal wraps gemaakt met kip, maar ook vegan varianten met hummus of Becel Margarine en gegrilde groenten, de vulling leek wel een beetje op het recept voor deze Vegan Club Sandwiches. Als je de gegrilde groenten de avond van te voren bereid en even goed laat uitlekken op een vel keukenrol, verliezen ze de volgende dag niet zoveel vocht en blijven de wraps dus vers. Voor de wraps waarop ik Becel Margarine smeerde gebruikte ik overigens een variant met een smaakje, in dit geval die met extra vierge olijfolie en basilicum; die is zo lekker fris! De spread is 100% plantaardig, rijk aan Omega 3 en bevat Omega 6 en de klassieke melange van zonnebloemolie, koolzaadolie en lijnzaadolie. Verder bevat deze spread ook pompoenolie en is verreikt met basilicumolie en extra vergine olijfolie die verkregen is bij de eerste persing. De spread gaat perfect samen met gegrilde groenten.

becel olijfolie margarine

Ook had ik een lekkere pastasalade bij me met tomaatjes, zelfgemaakte pesto, olijven en gegrilde groenten. Die pastasalade meenemen was een gokje omdat ik niet wist of we deze daadwerkelijk zouden gaan eten, maar aangezien we een koelbox in de auto hadden kon ik de pastasalade eventueel nog de hele rit meenemen en in Italië pas eten.

Wat betreft maaltijden was dit het. Zoals ik al zei aten we ’s avonds bij onze overnachtingsplek in een restaurant en voor de volgende dag, toen hoefden we nog maar vier uur te rijden, had ik alleen iets mee voor het ontbijt. Dit haalden we bij een bakkertje.

Snacks

Snacks zijn er altijd in overvloed! Omdat ik echt wilde voorkomen dat ik een opgeblazen buik ging krijgen tijdens deze reis, deed ik het zelf wat betreft snacks wat rustiger aan en at ik vooral lichte dingen.

Verder hadden we ook veel fruit bij ons. Ik had een doosje blauwe bessen gekocht want dit kon Vic ook redelijk knoeivrij eten en natuurlijk had ik wat appels in de koelbox gemikt want die komen tussendoor altijd wel een keer van pas.

De Blue Band Fruit & Groente Spreads die ik op brood had gesmeerd voor Vic heb ik ook los meegenomen in de koelbox; die zijn namelijk onwijs lekker om te dippen met geschrapte worteltjes, plakjes komkommer en met stukjes fruit!

Vegan chocolate chip cookies

EN(!), kun je je de chewy vegan chocolate chip cookies die ik een tijdje terug maakte nog herinneren? Ik had de koekjes die ik overhield toen ingevroren en ik vond ze ideaal om mee te nemen tijdens deze road trip dus ook daar hebben we lekker van gesnoept.

Dit was de eerste roadtrip waarbij we bewust (lekkere!) plantaardige broodjes en snacks hebben meegenomen. Dat is mij enorm goed bevallen maar we hadden ook echt wel wel guilty dingen mee hoor, daar is het immers een roadtrip voor vind ik. Chips, chocolade, koekjes… Hoort erbij!

Ik ben wel benieuwd wat jullie meenemen als je op roadtrip gaat? 

In samenwerking met Becel

adServer

Join the Conversation

 1. Rinske says:

  Wat leuk om te lezen dit. Inspiratie voor “lekker en makkelijk onderweg eten” is altijd welkom! Bij ons zijn, naast de standaard krentenbollen, bij de kids vooral pannenkoeken favoriet! Avond van te voren bakken, poedersuiker erop en voorgesneden in een plastic bakje, très simple maar erg lekker. Wraps gaan ook altijd mee, net zoals een grillworst waar we onderweg af en toe een plakje afsnijden en blokjes kaas. Heb ook wel eens gehaktballetjes gemaakt en meegenomen voor onderweg. En natuurlijk gaat er een bus Pringlechips mee, véél makkelijker in te pakken dan zo’n grote zak. Kortom; wij hebben altijd een soort van buffet in de auto

 2. Jeanette says:

  Boven in onze koelbox zit een tafelkleed.
  Wij stappen altijd even uit om te eten. Ook prettiger voor buik. En voorkomt stijve spieren.
  Ik pak in: goed brood / plank / broodmes. Komkommer tomaat lekker beleg (spread o.i.d)
  Lekker drinken. Lekker fruit. En wat ik lekker vind hangt af van wat ik zie. Meloen. Aardbei. Druiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close