VLOG: Voor het eerst naar een WW workshop + jullie vragen aan wellnesscoach Monique

gesponsord

Een veel gestelde WW-gerelateerde vraag aan mij is of ik alleen het online programma volg of ook wel eens naar een workshop ben geweest. Als ik Connect lees via de WW-app zie ik dat er eigenlijk twee groepen mensen zijn: de één weegt zich thuis, noteert zijn/haar gewicht in de app en vindt het meer dan prima om min of meer anoniem te blijven terwijl de ander juist meer een steuntje in de rug nodig heeft en het fijn vindt om wekelijks een workshop te bezoeken. Ik moet zeggen dat ik nooit echt de behoefte heb gevoeld om zelf deel te nemen aan workshops. Ik had altijd het idee dat je onder toeziend oog van een hele groep mensen gewogen wordt en jouw resultaat vervolgens gedeeld wordt met iedereen die het maar horen wil. Daar zit ik totaal niet op te wachten! Daarnaast had ik ook helemaal geen zin om iedere week naar een ‘clubje’ te gaan. Ik heb al zoveel verplichtingen, moet dit er dan ook nog bij? Nee, thuis – veilig achter mijn pc of telefoon leek me stukken interessanter. En toch werd ik langzaamaan steeds nieuwsgieriger naar die WW-workshops. Want hoe gaat het er nou eigenlijk écht aan toe? Wat zorgt ervoor dat er wekelijks toch honderden, zo niet duizenden mensen in Nederland een workshop bezoeken en blijven terugkomen? Ik besloot de proef op de som te nemen en voor het eerst ooit een WW-workshop binnen te lopen. Op een maandagavond in Apeldoorn. En ik nam mijn vlogcamera mee zodat ik jullie ook direct een sfeerimpressie kon laten zien én jullie veelgestelde vragen kon voorleggen aan de wellnesscoach.


Klik hier als je de video niet kunt zien

In de video hebben jullie het al kunnen zien maar ook hier moet ik het nog even een keertje toegeven: mijn houding t.o.v. de WW-workshops was aanvankelijk toch iets te negatief. Het weegmoment is een stuk discreter dan verwacht en puur een kort een-op-eenmoment met de wellnesscoach. Alleen jij en de wellnesscoach zien het resultaat en bespreken vervolgens kort onderling wat nodig is om verder te gaan. That’s it. Geen schaamte-momenten ten overstaande van andere leden, phew. 

Wat ik ook leuk vond is dat tijdens de WW-workshop successen letterlijk gevierd worden, iets dat je online niet hebt. Als je in het online-programma een bepaalde mijlpaal bereikt dan krijg je een virtuele sticker, terwijl je tijdens de workshops een sleutelhanger vol hangers kunt verzamelen naar gelang je dichter bij je doel komt. Hoe leuk is het dat hierdoor jouw successen naast zichtbaar ook tastbaar worden!

Van tevoren had ik ook het idee dat een WW-workshop veel te veel het gevoel van een klasje zou doen oproepen. ‘Luisteren naar de juf en maak je opdrachten!’, maar ook dit is niet het geval. Eigenlijk is het heel interactief zelfs. Ik vond het mooi om te zien dat er leden waren die hun issues openlijk voorlegden aan de groep en dat vervolgens uit tal van hoeken bruikbare tips kwamen waar de persoon in kwestie ook echt iets aan had. Dat is best waardevol! Online heb je dit natuurlijk ook met Connect, maar niet iedereen is zo online-georiënteerd als onze generatie.

WW workshop WW workshop

Of een workshop van WW voor mij persoonlijk dan écht een toevoeging is? Nee, dat denk ik niet. Maar dat heeft niet zo zeer met de workshops zelf te maken maar wel met mij. Om te beginnen ben ik natuurlijk heel online georiënteerd. Ik ben met het internet opgegroeid en vrij technisch aangelegd waardoor ik heel makkelijk mijn weg kan vinden op het www. Ik ken de website van WW op mijn duimpje, net als de app en ik weet ook hoe ik Connect kan inzetten op een manier die voor mij werkt. Ik heb geen workshop nodig die mij dit soort dingen uitlegt. Verder draait mijn hele leven om eten, ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed en om WW te laten slagen voor mij, word ik keer op keer uitgedaagd om om te denken. Als ik iets zoets maak voor Ohmyfoodness moet ik een manier vinden waarop ik dit kan eten zonder dat het buiten mijn programma valt. Zakelijke etentjes buiten de deur móét ik van tevoren incalculeren omdat die voor mij simpelweg niet altijd een keuze zijn. Door het continue omdenken ben ik vanzelf al heel creatief geworden in het omgaan met eten, maar ik kan me voorstellen dat dit voor de ‘normale consument’ met een normale baan een stuk lastiger is. En juist voor die personen vind ik de WW-workshops echt toegevoegde waarde hebben.

Dus kortom, de WW-workshops zijn een toevoeging voor jou als je:

  • Iemand nodig hebt om ‘verantwoording’ aan af te leggen naast alleen jezelf;
  • Niet per se heel online-georiënteerd bent en minder goed je weg kunt vinden in de WW-app of op Connect;
  • Het fijn vindt om het afvalproces samen met een groep gelijkgestemden aan te gaan;
  • Alle items die online verkrijgbaar zijn in de WW-shop in real life wilt zien en kopen.

De WW-workshops kun je bezoeken met een Digital+Studio abonnement. Hiermee kun je wekelijks de Wellness Workshops bezoeken én alle faciliteiten gebruiken van het Digital abonnement. De kosten voor het combi-abonnement bedragen €42,95 per maand. Hier lees je er meer informatie over.

Ben je nog steeds geïnteresseerd in WW maar ga je bij voorkeur alleen voor het Digital plan dan kan dat ook. De kosten hiervan bedragen €19,95 per maand.

Check de website van WW voor meer informatie en bekijk dan direct mijn persoonlijke pagina voor nog meer inspiratie.

WW workshop

WW workshop

In samenwerking met WW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close