Culinieuws van de Culiperslunch

Afgelopen maandag vond in Amsterdam de jaarlijks terugkerende CuliPerslunch plaats. Enkel en alleen voor de culinaire pers en de uitgelezen kans voor uitgeverijen, merken en (web)shops om hun producten onder de aandacht te brengen. Ik was er dit jaar zelf voor het eerst bij en uit de stortvloed aan Culinieuws heb ik de leukste en fijnste nieuwtjes voor je geselecteerd. Dit kun je de komende maanden allemaal verwachten:

Rutger_BaktRutger Bakt
Zo trots als een pauw presenteerde Rutger van den Broek, beter bekend als de winnaar van het eerste seizoen Heel Holland Bakt, zijn allereerste bakboek dat gisteren verschenen is. Met maar liefst 70 recepten uit eigen keuken en wat achtergrondinformatie is Rutger Bakt een musthave voor iedere bakliefhebber. Onder andere hier verkrijgbaar voor € 29,95.

ChocotastingChocotasting
Absoluut een must try voor chocoladeliefhebbers: de chocotasting box. Iedere maand een nieuwe box met vierspannende en bijzondere chocolademerken. Fijn weetje: de chocolade in de zogenaamde Tasting Box wordt enkel gemaakt door prijswinnende chocolatiers. Bovendien wordt het ook steeds meer mogelijk om rekening te houden met eventuele allergieën. Check voor meer info de site: chocotasting.com.

DapeppaDapeppa bakmixen
Het perfecte foodiecadeau en een aanwinst voor in de keuken: de bakmixen van Papeppa. In vrolijke verpakkingen vind je kant-en-klare mixen voor de lekkerste koekjes. Denk aan chocolade-marshmallow koekjes, pecankoekjes of koekjes met karamel. Er zijn nu ook mixen verkrijgbaar voor Engelse scones, pannenkoeken, poffertjes en boterkoek. Meer info binnenkort op OMF maar nu al op de site: Dapeppa.nl.

StoatsStoats haverrepen
Heerlijke, puur natuurlijke en goed vullende haverrepen van Stoats. Ze komen binnenkort in drie varianten bij De Tuinen te liggen en bevatten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Normaliter ben ik niet zo dol op de ‘gezonde’ repen, op de een of andere manier missen ze smaak, de repen van Stoats zijn heerlijk!

Nieuwe boeken van Bill Granger en Yotam Ottolenghi
*Sprongetje in de lucht* dit jaar komen zowel Bill Granger en Yotam Ottolenghi met een nieuw boek. Bill Granger gaat op de Italiaanse tour terwijl Yotam verder breidt op het succes van Plenty. Ik kan niet wachten. Beide boeken zullen uitgegeven worden door Fontaine Uitgevers en verschijnen medio 2014.

wijnboek1Cadeautip: ‘Scratch & Sniff’ wijnboek
Karakter Uitgevers komt in juni met een wel heel interessant boek: Het Scratch & Sniff wijnboek. Een wijncursus voor noobies, in het boek zitten namelijk geurstickers verwerkt waardoor je precies weet waar je het over hebt wanneer je iemand vertelt over geurnoot x in wijn y. Ook bijzonder leuk om cadeau te doen!

zoutblokHimalaya zoutblok om op te bakken en/of grillen
Het meest bijzondere dat ik heb gezien op de CuliPerslunch: het zoutsteen bloem van Point-Virgule. De steen zorgt ervoor dat gerechten op een originele manier geserveerd kunnen worden of dat ze zelfs op de steen bereid kunnen worden. De steen is gemaakt van samengeperst Himalaya zout wat er voor zorgt dat er een licht gezouten smaak aan de gerechten wordt toegevoegd. Zowel te gebruiken in de oven en op de barbecue en eenvoudig af te spoelen onder de kraan.

De zomer en het najaar van 2014 beloven vooral op het gebied van kookboeken waanzinnige seizoenen te worden. Bill Granger, Yotam Ottolenghi, een nieuwe Annabel Langbein én Nigel Slater.. mijn geluk kan niet op. Mochten jullie over een van de bovenstaande nieuwtjes meer willen lezen dan hoor ik het graag!

Join the Conversation

 1. Elisa says:

  Leuke nieuwtjes, maar had een uitgebreider bericht verwacht/op gehoopt! :-)

  1. Sabine Author says:

   Als je meer over een bepaald nieuwtje wil lezen kun je het aangeven! Dan zal ik er dieper op in gaan in een apart artikel.

 2. Ruurdje says:

  Superleuk zo’n doos met chocolade. Prijs is alleen wel een beetje hoog, 15.95 voor 3 repen :(

 3. Marlissa says:

  Gaaf zoutblok zeg!! Ik ben heel benieuwd naar het bakboek van Rutger, snel eens doorbladeren.

 4. Sabrina says:

  Leuk om te lezen!

 5. MySimplySpecial says:

  Dat boek van Rutger lijkt me wel erg leuk!

 6. Felicia says:

  Dapeppa springtin op de amerikaanse “recipe in a jar” trend.. Slim, nu vind ik het leuk om het zelf te maken maar ik ken genoeg mensen die er geen zin in hebben ;)

 7. Hester says:

  Ahhh Rutger! Ik vond dat zó’n leuk programma en hij heeft het ook echt verdiend hoor, z’n eigen kookboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close