Viv’s Eetoverzicht week 33/2018

Zomer? Is het nog steeds. Koken? Heb ik weer verrassend weinig gedaan de afgelopen week. Zo ongeveer om de dag at ik niet thuis en met nog een simpele (zelfgemaakte) maaltijd uit de vriezer deed ik achteraf gezien ook maar weinig boodschappen. Wél at ik weer alle dagen lekker.

Ik maakte op wat ik nog had maar haalde wel weer de boel in huis voor 1 van mijn favoriete maaltijden. Drie keer raden wat dat was.. Daarbij schrijf ik dit bericht vanuit Valkenburg – het jaarlijkse vriendinnenweekend is in volle gang. Dus dat betekent; grote groep, makkelijke maaltijd. Boodschappen zijn van tevoren gedaan en de lasagne werd gisteravond in de oven geschoven. Kortom, makkelijk, zomers en lekker de afgelopen week!

img 4305

Zondag

Het was weer zover. Met een clubje vriendinnen belandde ik zondag na een lunch op het terras. Wederom bij één van de favoriete café’s; De Heks. Tobias sloot ook aan en binnen de kortste keren stond dit op tafel. En ineens was het 22u. Maar goed dat ik hier een foto van heb gemaakt want het was achteraf gezien ons avondeten.

img 4309

Maandag

Ik had dit allemaal nog in huis dus ik hoefde er niet lang over na te denken wat het avondeten zou worden. Ik maakte shakshuka met o.a. zongedroogde tomaatjes, courgette en avocado.

img 4315

Dinsdag

Zo af en toe maak ik een pasta. Ben er gek op maar eigenlijk is het best een zware maaltijd vooraf aan een training. Dus doordeweeks komt het niet vaak op tafel. Dinsdag wel en het werd een vrij simpele (die zijn vaak het lekkerst). Met tomatensaus, mozzarella, verse basilicum en tomaatjes uit de oven.

img 4320

Woensdag

Mijn broer, schoonzus en ouders waren woensdag een dagje vrij en in de buurt. We besloten met zijn allen te gaan eten in Deventer en omdat ik weten dat ze het lekker vinden, reserveerde ik bij de Griek. Ik at er moussaka.

img 4356

Donderdag

Lang leve lekkere ingevroren soepjes. Ik wist dat ik donderdagavond weinig tijd zou hebben om te koken dus ik haalde ’s ochtends al een bakje courgettesoep uit de vriezer. Heel fijn om er soms vanuit te kunnen gaan dat je nog wel wat in de vriezer hebt op het moment dat het even niet uitkomt om te koken.

img 4425

Vrijdag

De boodschappen die ik de afgelopen week deed, deed ik dus eigenlijk voornamelijk voor deze maaltijd. Mijn favoriet. De poké bowl. Vaak eet ik het als ik alleen ben en aangezien Tobias het hele weekend van huis is, maakte ik vrij snel de keuze om dit op mijn menu te zetten.

img 4529

Zaterdag

Met zijn achten zijn we momenteel in Valkenburg. Er zijn jaren geweest dat ik uitgebreid in de keuken heb staan kokkerellen en dat was heel leuk om te doen, maar vaak is het na een drukke dag ook wel lekker om niet teveel meer te hoeven doen (aangezien er ook altijd nog een avondprogramma is). Het organisatieduo van dit jaar besloot lasagne op het menu te zetten. Met daarbij een pastasalade en stokbrood. Was heerlijk, en een goede bodem voor de avond die nog komen ging.

Vandaag weet ik nog even niet hoe het eraan toe zal gaan. Rond etenstijd zal ik weer thuis zijn en meestal bedenk ik na een weekendje weg onderweg naar huis wat de eetplanning voor de komende week wordt. Maar omdat ik rij zal het daar niet van komen. Goed, gaan we zien.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Evelien says:

    Welk restaurant was je geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close