Vissticks uit de oven

Zoals vrijwel ieder kind zijn ook die van mij dol op vissticks. Die uit de diepvries die vervolgens tot snot worden gebakken vinden ze heerlijk, en ik zelf stiekem ook, maar deze zelfgemaakte vissticks uit de oven vielen toch vélen malen meer in de smaak. Geregeld werd er aan tafel gescandeerd: “hmm, lekker mama!”. Niet alleen smaken deze vissticks een stuk verser, ze zijn ook nog eens een stúk krokanter dan de diepvriesvariant. En dat terwijl je ze in de oven bereidt, hoe top is dat!

Om een echt krokant laagje om de vissticks te krijgen heb ik gebruik gemaakt van cornflakes. Cornflakes is van zichzelf natuurlijk al lekker knapperig en in de oven wordt dit effect alleen maar meer versterkt.

Een andere fijne bijkomstigheid van deze zelfgemaakte vissticks uit de oven is dat je er zoveel smaak aan mee kunt geven als jij wilt. Ik heb als basis kabeljauw gebruikt en hoe lekker ik die vis ook vind, er zit gewoon niet zo heel veel smaak in. Idem dito voor de cornflakes dus ik voegde wat paprikapoeder, knoflook- en uienpoeder toe aan de paneerlaag. Het effect daarvan is subtiel maar pimpt het geheel net even een beetje op.

Vissticks uit de Airfryer

Omdat ik weet dat de vraag gaat komen: ja, je kunt de vissticks ook heel goed klaarmaken in de Airfryer. Houd 8 minuten op 200 graden aan, dan moeten ze wel gaar zijn.

Ik heb de Airfryer zelf trouwens gebruikt om de vissticks weer op te warmen voor het avondeten. Ik had ze ’s middags op kantoor al gemaakt en gefotografeerd, maar ’s avonds zouden we ze pas gaan eten. 3 minuutjes op 180 graden was genoeg om ze weer lekker warm én krokant te krijgen.

 

vissticks uit de oven

vissticks uit de oven

4.50 van 2 stemmen

Vissticks uit de oven

Dol op vissticks maar wil je ze écht vers en écht krokant? Maak ze dan lekker zelf! Deze vissticks uit de oven zijn makkelijk om te maken en hartstikke lekker.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 32 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 dag

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 100 g bloem
  • 2 eieren - losgeklopt
  • 100 g cornflakes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
  • olie om te drizzelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Snijd de kabeljauw in repen van ong. 5cm lang en 1 cm dik.
  • Doe de bloem in een kom en de eieren in een ander.
  • Knijp de cornflakes met je handen wat fijner en schep de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout door de cornflakes.
  • Wentel de kabeljauw door de bloem, vervolgens door de eieren en tot slot door de cornflakes.
  • Leg de gepaneerde vis op de bakplaat en drizzle een beetje olie over de vissticks.
  • Bak de vissticks 12 - 14 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: kabeljauw, kidsproof, kinderrecept, oven, vis, visrecept, vissticks, vissticks uit de oven

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

vissticks uit de oven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close