Vissticks uit de oven
Dol op vissticks maar wil je ze écht vers en écht krokant? Maak ze dan lekker zelf! Deze vissticks uit de oven zijn makkelijk om te maken en hartstikke lekker.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd12 minuten min
Totale tijd32 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: kabeljauw, kidsproof, kinderrecept, oven, vis, visrecept, vissticks, vissticks uit de oven
Servings: 4 personen
- 500 g kabeljauwfilet
- 100 g bloem
- 2 eieren - losgeklopt
- 100 g cornflakes
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- peper en zout
- olie om te drizzelen
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Snijd de kabeljauw in repen van ong. 5cm lang en 1 cm dik.
Doe de bloem in een kom en de eieren in een ander.
Knijp de cornflakes met je handen wat fijner en schep de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout door de cornflakes.
Wentel de kabeljauw door de bloem, vervolgens door de eieren en tot slot door de cornflakes.
Leg de gepaneerde vis op de bakplaat en drizzle een beetje olie over de vissticks.
Bak de vissticks 12 - 14 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.