Villa Chocola productreview

Eergisteren schreef ik al over een geweldige chocolade hotspot vlakbij mijn huis: Villa Chocola. Ik gaf toen al aan dat ik gelukkig ook de kans heb gekregen om een aantal producten te testen en die wil ik vandaag graag aan jullie laten zien. Ik ging naar huis met een chocoladeletter en een giftbox met tien van de best verkochte bonbons en die heb ik natuurlijk uitgebreid voor jullie getest. Uiteraard kreeg ik de producten mee in een prachtig tasje.

vcproductreview1

vcproductreview2

We beginnen met de chocoladeletter. Op de foto’s in het vorige artikel hebben jullie al kunnen zien dat ze ‘gewone’ chocoladeletters hebben, maar Villa Chocola verkoopt ook chocoladeletters met net dat beetje extra: rijkelijk versiert met figuurtjes of zoals deze met drie kleuren chocolade. Chocoladeletter tricolor levert je voor
€ 6,00 215 gram chocolade op en dat is dik in orde.

Wellicht lijkt € 6,00 redelijk aan de prijs voor een chocoladeletter, maar je moet je wel bedenken dat de chocolade die is gebruikt voor de letter niet de eerste de beste chocolade is. De letters die in de supermarkt verkrijgbaar zijn doen voor mij soms ietwat plastic aan (zeker de huismerk varianten), maar dat heb ik met deze van Villa Chocola helemaal niet.

Dankzij de combinatie van drie verschillende kleuren chocolade ziet de letter er een stuk leuker uit dan de eenkleurige varianten. Maar hoe leuk het uiterlijk ook is, bij chocolade draait het natuurlijk ook voor een heel groot gedeelte om de smaak en die is prima. Ik sla er niet steil van achterover en heb geen Omg, dit is de lekkerste chocolade die ik ooit heb geproefd gevoel, maar het is wel een erg lekkere chocoladeletter om af en toe eens een stukje van te snoepen.

vcproductreview3

Waar ik wél steil van achterover sloeg (op de meest positieve manier die je kunt bedenken) is de giftbox met bonbons die ik mee naar huis kreeg. Zoals ik eergisteren al vertelde kun je deze giftboxen vullen met bonbons die jij graag wil. Omdat ik jullie graag een goede indruk van de producten van Villa Chocola wil geven, ging ik zelf voor de tien meest populaire bonbons.

vcproductreview4

vcproductreview5

De bonbons zitten elk verpakt in een papiertje waardoor ze elkaar niet aanraken in de doos en je dus geen beïnvloeding van smaken hebt. De bonbons hebben allemaal ongeveer hetzelfde formaat maar de smaken zijn compleet verschillend. Het zou onmogelijk zijn om ieder bonbonnetje apart te behandelen, maar de volgende ingrediënten/smaken/vullingen waren in ieder geval te vinden in mijn giftbox: praliné, truffels, caramel, hele hazelnoten, room, koffie en crème. Een flinke variatie dus.

Om even voort te borduren op wat ik zojuist zei: Omg, de bonbons van Villa Chocola behoren zonder twijfel tot de meest lekkere die ik ooit heb geproefd. Geweldig van smaak, qua textuur allemaal compleet verschillend en iedere bonbon is zowel een lust voor het oog als voor de smaakpapillen. Toen ik binnen liep bij Villa Chocola kon ik me bijna niet voorstellen dat iemand een kilo bonbons zou willen kopen maar oh boy, ik moet me inhouden om er niet direct heen te rijden.

vcproductreview6

vcproductreview7

Sowieso kun je met de bonbons de plank bijna niet misslaan aangezien je ze zelf mag uitkiezen maar voor mij zijn ze allemaal favoriet. Ik kan me voorstellen dat de bonbons voor Villa Chocola hun core business is.

Zo’n giftbox als die ik heb gehad is perfect om eens wat bonbons te proberen en daarnaast natuurlijk ook enorm leuk om cadeau te geven. Voor € 10,- kun je een box naar keus laten vullen met de bonbons die jij graag wilt. Zeker een aanrader!

Alleen al door de bonbons ben ik enorm enthousiast over de producten van Villa Chocola en kan ik ook echt iedereen die van chocolade houdt aanraden om ze eens te gaan proberen. Je betaalt helemaal niet teveel en zéker gezien de kwaliteit van de chocolade is het absoluut de moeite waard.

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Die chocoladeletter ziet er zo leuk uit, voor de mensen die niet kunnen kiezen tussen melk, puur en wit. Superleuk! En dan die bonbons, AAAH. Die zijn volgens mij zooo lekker… Sowieso vind ik bonbons altijd al heel erg lekker, maar dit ziet er echt geweldig uit!

 2. Wow, ik hou normaal niet van chocolade maar hier krijg ik zelfs honger van. Als ik zo eens kijk op hun webshop <3 Omnomnom.

  (Jammer dat er geen in de buurt is en verzendkosten 6,75 zijn)

 3. Foodloveandhappiness says:

  Oh I love Villa Chocolade! En dan vooral de bonbons, die zijn echt té lekker. Sinds kort zit er een verstiging hier in Enschede, ik heb al meerdere malen een doosje bonbons opgehaald;)

 4. Willem Titsing says:

  Ja die zijn echt lekker, ik koop ze tegenwoordig online bij villachocola.com. Scheelt weer een stuk rijden en parkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close