Video: Mini Citroenscones met maanzaad

Voor OMF wilde ik altijd al een keertje scones maken maar als je gaat Googelen dan zie je dat dit al heel vaak is gedaan op andere blogs. Ik vind het wel zo leuk om dingen dan een beetje anders aan te pakken en daarom ging ik aan de slag met miniscones en bedacht ik er een twist op. In de video van vandaag ga ik je laten zien hoe je Mini Citroenscones met maanzaad kunt maken, een heerlijke combi die perfect samengaat met tal van zoete smeersels. Gebruik bijvoorbeeld de hangop van vorige week om op de scones te smeren! Voor deze scones gebruikte ik een basisrecept van Delicious.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (± 20 mini scones)

 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 30 gram koude boter
 • 1 ei + 1 losgeklopt ei
 • 100 gram zure room
 • 1 eetlepel suiker
 • sap van 1 citroen
 • 1 eetlepel maanzaadjes
 • snuf zout

Check de video voor de werkwijze!

Vergeet je niet te abonneren op het OMF YouTube-kanaal, dan blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste video’s.

Mini citroenscones met maanzaad

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Wat zien ze er goed uit! Ik ben gek op scones en vind het jammer dat ze hier toch wat minder bekend zijn inderdaad.

 2. Tamara says:

  Aah lekker! Scones met citroen kende ik nog niet maar dat is dus ook het proberen waard!

 3. Ellen says:

  Ik heb al heel vaak scones gemaakt (en gegeten uiteraard) maar het makkelijke aan een scones recept is dat het juist niet zo lang gekneed moet worden. Bij scones geldt: hoe minder kneden hoe beter, en vooral niet uitrollen. Het deeg blijft dan vrij rommelig en droog, en er zitten nog grote brokjes roomboter in. Op deze manier krijgt de scone een brosse structuur, en niet zo glad zoals hier op de foto te zien is.

  Het lijkt me wel lekker om er maanzaad en citroen doorheen te roeren, dat ga ik de volgende keer proberen want daar ben ik dol op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close