Verse springrolls met pindadip

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet heel vaak verse springrolls maak. Eén keer eerder maakte ik springrolls met surimisalade voor OMF, maar daar is het daarna ook wel bij gebleven. Ik weet niet wat het is, vaak vind ik verse springrolls gewoon niet zo spannend en bovendien vind ik het altijd een ellende om ze te moeten rollen – haha. Deze verse springrolls met pindadip vielen echter wel onwijs in de smaak. Ik verwerkte glasnoedels in de rolletjes, gebruikte kip (broodbeleg), komkommer en frisse Romaine sla.

In Vietnam kom je deze loempia’s overal tegen maar persoonlijk ben ik niet zo’n fan van de bossen verse kruiden die ze in de rijstvellen wikkelen. Dat moet echt je ding zijn denk ik en van mij is dat het simpelweg niet. Daarom heb ik de kruiden in deze verse springrolls ook achterwege gelaten en in plaats daarvan komkommer en blaadjes Romaine sla gebruikt. Door het aantal ingrediënten te beperken ben je overigens ook een stuk minder lang bezig met het maken van dit recept en dat is stiekem ook wel heel erg fijn.

Mocht je niet zo van de plakjes kipfilet zijn, dan kun je in plaats daarvan natuurlijk ook gegrilde kip gebruiken. Of gebruik surimi, garnalen, tempeh of juist wél die verse kruiden als je het lekker vindt.

De pindadip die ik erbij maakte is in een grotere hoeveelheid overigens ook bijzonder lekker als pindasaus, dus sla het recept zeker op als hij in de smaak valt.

P.S: voor deze springrolls heb je rijstvellen/rijstpapier nodig. Dat is niet hetzelfde als loempiavellen die je in de vriezer van de supermarkt vindt!

verse springroll met pindadip

verse springroll met pindadip

5 van 1 stem

Verse springrolls met pindadip

Of je ze nou als zomerse snack serveert of als makkelijke maaltijd, deze verse springrolls met pindadip zijn op iedere warme dag lekker om te eten.
Porties15 stuks
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast (luchtdicht verpakt!)
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • 1 schaal met water

Ingrediënten

Verse springrolls

  • 100 g fijne rijstnoedels
  • 15 rijstvellen
  • 15 plakjes kipfilet (broodbeleg)
  • 15 blaadjes Romaine sla
  • 15 reepjes komkommer

Pindadip

  • 4 el smeuïge pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 3-5 el warm water

Instructies

  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet ze af en spoel af met koud water. Laat de noedels vervolgens goed uitlekken.
  • Week de rijstvellen steeds een voor een in de schaal met water tot ze flexibel zijn.
  • Leg op ieder rijstvel een plakje kipfilet, romaine sla en reepje komkommer. Verdeel ook een beetje van de noedels er overheen.
  • Vouw de zijkanten van het rijstvel over de ingrediënten heen en rol de springrolls vervolgens op.
  • Roer alle ingrediënten voor de pindadip door elkaar. Gebruik 3 - 5 eetlepels water, net zoveel tot de pindadip de door jou gewenste dikte heeft. Ik vind iets dikker vaak wat lekker, maar als je meer van een vloeibare dip bent gebruik je meer water.
Gang: bijgerecht
Keuken: Vietnamees
Trefwoord: bijgerecht, kipfilet, loempia, rijstvellen, springrolls, verse loempias, verse springrolls, zomerrecept

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

verse springroll met pindadip

Join the Conversation

  1. Rebecca says:

    Zijn deze ook geschikt voor in de lunchbox? Of is de saus koud niet zo geschikt?

    1. Ja hoor, zeker weten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close