Twee weken Weight Watchers Flex, hoe gaat het?

gesponsord

Twee weken geleden, op dinsdag 2 januari 2018 om precies te zijn, plaatste ik een stuk waarin ik vertelde dat ik ging starten met Weight Watchers. Dat deed ik best een beetje met knikkende knieën om eerlijk te zijn. Na (heel) wat gefaalde pogingen ga ik dit soort dingen namelijk het liefst in stilte aan, maar tegelijkertijd besefte ik me ook dat heel veel van jullie waarschijnlijk herkenning halen uit de dingen die ik deel. En wow, wat is het stuk belachelijk goed gelezen en wat kreeg ik enórm veel reacties op social media. Inmiddels zijn we twee weken verder en vond ik het tijd worden voor de eerste update! Hoe is het me de afgelopen twee weken vergaan met WW Flex en belangrijker nog: wat zijn de resultaten?

lunchssalade
Simpele lunchsalade met rucola, tomaat, komkommer, light feta, vega-schnitzel, balsamico-azijn en olijfolie.

WW Flex

Vorige keer vertelde ik al kort iets over het nieuwe WW Flex. Zoals je waarschijnlijk inmiddels wel weet is het principe van Weight Watchers gebaseerd op punten tellen (SmartPoints). Met WW Flex zijn er meer dan 200 voedingsmiddelen voorzien van 0 SmartPoints (zero Points voedingsmiddelen) waardoor je minder bezig hoeft te zijn met punten tellen. Meer flexibiliteit, minder tellen, meer genieten van eten en toch afslanken.

Laat ik beginnen met zeggen dat ik WW Flex echt fantastisch vind. Ik heb altijd al successen geboekt met Weight Watchers, maar toch irriteerde ik me uiteindelijk aan het moeten tellen/wegen van alles. Met mijn werk is dat simpelweg heel veel gedoe en als ik een recept maak kostte het alleen maar gruwelijk veel tijd om ieder ingrediënt te moeten afwegen voordat ik het kon gebruiken. Met WW Flex is dat een stuk minder. Nu voedingsmiddelen die ik heel veel gebruik, zoals eieren en kip, 0 punten kosten – ben ik een stuk minder tijd kwijt aan afwegen, invoeren en tellen. Ideaal vind ik het en het zorgt er bij mij tegelijkertijd ook voor dat ik minder het idee heb bezig te zijn met afvallen. Precies hetgeen ik mezelf als ‘regel’ had opgelegd.

Barcodescanner

Mag ik trouwens nog even alle lof geven voor de barcodescanner van de app? In de Weight Watchers app heb je de mogelijkheid om via de camera van je telefoon de barcode van een product te scannen om er zo achter te komen hoeveel SmartPoints dat specifieke product kost. Een aantal jaar geleden was die barcodescanner er ook al maar toen was lang niet ieder product bekend en werden ook alleen de producten uit de bestaande database naar voren gehaald. Nu kun je het óók zien als andere leden het product al een keer toegevoegd hebben. Aangezien er behoorlijk wat Weight Watchers leden zijn, is vrijwel ieder product een keer toegevoegd en is dat scannen van een barcode en het daaropvolgende toevoegen van het product aan jouw ‘dagboek’ súper makkelijk geworden. Hoera voor de technologie.

Connect

Oja, en als we dan toch bezig zijn: ik vind Connect echt een uitvinding. Iemand wees me hierop via Instagram en wat ben ik blij dat ik dit ontdekt heb. Connect is een tabbladje in de Weight Watchers app maar je kunt het ook gewoon opvragen via je browser. Het is het beste te omschrijven als de verzamelplek voor leden waar ze hun vragen kunnen stellen aan andere leden, maar tegelijkertijd fungeert het ook als vergaarbak voor heerlijke recepten en haal je er enórm veel motivatie uit. Ik heb het nooit zo op die perfecte voor- en nafoto’s die je op Instagram voorbij ziet komen, op de een of andere manier lijkt het altijd te mooi om waar te zijn, maar binnen Connect plaatsen leden zélf deze foto’s en dat maakt het direct een stukje echter. Iedere dag scroll ik langs connect en lees ik wat berichten. Om geïnspireerd en gemotiveerd te raken.

Week 1

Op 1 januari beginnen met Weight Watchers vond ik nog best spannend. De rest van de eerste week trouwens ook! Op maandag 1 januari heb ik me overdag heel netjes gedragen, maar ’s avonds bestelden we uiteindelijk toch een frietje om de vakantie nog even af te sluiten. Niet de allerbeste start wellicht.

Voor de rest van de week had ik drie gerechten van HelloFresh te proberen en ook daarmee was het maar afwachten hoe ‘Weight Watchers proof’ de recepten zouden zijn. Verder ging ik óók nog eens een avond uit eten waar ik geen invloed kon uitoefenen dus je zult begrijpen dat ik geen hoge pet op had van die eerste week.

In het kader van “ieder nadeel heb een voordeel” (and I quote): mijn PDS, inmiddels Crohn – ik update jullie hier zeer binnenkort over, speelde in de eerste week van januari zo gruwelijk op dat ik mijn avonden regelmatig doorbracht op het kleinste kamertje in het huis en tja, dat draagt natuurlijk wel bij aan het afvallen.

Ondanks het harde hoofd waarmee ik de eerste week begon, werd ik positief verrast toen ik zaterdag op mijn weegdag het resultaat op de weegschaal zag: -2,9kg. Woooo, da’s pas een vliegende start.

Vol goede moed over naar week twee!

Week 2

Mag ik eerlijk zeggen dat ik totaal geen zin had om afgelopen zaterdag op de weegschaal te staan? En dit komt niet omdat ik mezelf had laten gaan of niet gesport had afgelopen week, in tegendeel zelfs!, maar het was weer ‘die tijd van de maand’. En ik weet niet hoe dit bij andere vrouwen zit, maar ik ben tijdens die week altijd rustig 1 tot soms wel 2 kg zwaarder dan normaal. Als je dan net zo’n lekkere eerste week achter de rug hebt leek het mij onwijs naar om op de weegschaal een + te zien. Maar goed, ik had mezelf voorgenomen om niet té veel focus te leggen op het getalletje op de weegschaal en meer op mijn gevoel af te gaan, dus ik stapte er gewoon braaf op – rekening houdend met een klein plusje die er dan volgende week wel weer af zou zijn. Resultaat? -0,5kg! YES! Het is dan wel lang niet zoveel als in de eerste week maar het zou ook niet heel realistisch zijn als ik iedere week bijna 3 kg zou afvallen. Bovendien had ik een plus verwacht, dan toch een halve kilo kwijtraken is een mega overwinning vond ik.

Week 1 + 2 samen zijn bijzonder goed gelopen. Met -3,4kg op de teller mag ik zeker niet klagen. En het allerbelangrijkste: ik voel me ook heel fijn.

Zo’n positieve start van mijn WW Flex abonnement had ik gehoopt maar zeker niet verwacht! Na twee weken verrast, verbaasd en gemotiveerd zijn is in ieder geval wel heel fijn, op naar de rest.

Hoe gaat het met mijn mede flexers of afvallers? Hebben jullie al mooie resultaten geboekt?

In samenwerking met Weight Watchers

Join the Conversation

 1. Heleen says:

  Goed zeg!

 2. Katja says:

  3.2 kilo in 2 weken…love flexen!!

  1. Sabine Author says:

   Wat goed!

 3. Claire says:

  Goed bezig! Ik ben ook 1 januari weer écht begonnen en heb nu -2,5kg staan na 2 weken. Heel blij mee! En connect is inderdaad echt fantastisch. Een soort Instagram met “lotgenoten”.

  1. Sabine Author says:

   Wat goed! Fijn he!

 4. 3,5 kilo kwijt en maak allemaal maar heerlijke gerechten! Genieten en afvallen in 1

  1. Sabine Author says:

   Jaaa, fijn he!

 5. Rianne says:

  Goed bezig! Ik doe niet aan weight watchers, maar heb afgelopen half jaar mijn eetpatroon aangepast en ben meer gaan sporten. Het was niet per se heel nodig, maar ik zat niet lekker in mijn veld. Ik ben inmiddels 10 kilo kwijt.

  1. Sabine Author says:

   Zolang je lekker in je vel zit, dat is het belangrijkste. Knap van je!

 6. Jolanda says:

  Ik werk 5 dagen per week en moet mijn lunch dus meenemen. Zijn de recepten daarop afgesteld. Of liever is het makkelijk om een lunch te maken?

  1. Sabine Author says:

   Je bent zelf verantwoordelijk voor de dingen die je eet. Je kunt dus ieder recept dat je hebt gebruiken en op zo’n manier maken dat het beter bij Weight Watchers past. Je elimineert geen voedingsmiddelen dus in principe kun je alles dat je altijd meenam nu ook gewoon meenemen.

 7. shammie says:

  ik wil graag beginnen met flex maar kan je gewoon alles zelf combineren of moet je je strikt houden aan recepten. Als ik gewoon boodschappen voor het gezin doe en mijn lunch/diner met de 0 punten producten zou maken zou dat wat gemakkelijker zijn!

  1. Sabine Author says:

   Je kunt helemaal zelf bepalen wat je eet, er zijn geen voorgeschreven regels/eetschema’s etc.

 8. Elisa says:

  Superinteressant, dank je wel! Ga je nog wat meer recepten delen hier, inclusief de punten ervoor? Zou heel leuk zijn, net als een paar jaar geleden, daar heb ik toen superveel gebruik van gemaakt.

  Groetjes!

  1. Sabine Author says:

   Staat wel op de planning! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close