Tequila Sunrise mocktail

Augustus is alweer bijna voorbij maar niets is lekkerder dan een lekker verkoelend drankje tijdens zwoele (na)zomeravonden. Speciaal voor die gelegenheid maakte ik een Tequila Sunrise Mocktail. I looooove mocktails. Cocktails overigens ook wel, maar aangezien ik zelf niet bijzonder goed ga op alcohol, kies ik altijd voor de alcoholvrije variant als dat een mogelijkheid is. Het kenmerkende van de originele Tequila Sunrise cocktail is het kleurverloop dat ontstaat wanneer de ingrediënten worden gemengd. De basis bestaat uit tequila, sinaasappelsap en grenadine siroop. Wanneer de grenadine langzaam aan het glas wordt toegevoegd, zinkt het naar de bodem en creëert het een prachtige gradatie van kleuren, variërend van diep rood tot helder oranje, als een echte zonsopgang aan de horizon. In de tequila sunrise mocktail heb ik hetzelfde effect weten te evenaren.

Wat is een mocktail?

Een mocktail is eigenlijk precies wat het klinkt: een cocktail zonder alcohol. Het is een verfrissend drankje dat alle smaak en flair van een traditionele cocktail biedt, maar zonder de toevoeging van sterke drank. Mocktails zijn een geweldige optie voor mensen die geen alcohol drinken, zoals zwangere vrouwen, mensen die aan het rijden zijn of mensen zoals ik die gewoon liever niet te vaak alcohol drinken.

Lekkere mocktail recepten

Vaak als ik mocktail recepten voorbij zie komen wordt er een alcholvrije variant van een bepaalde drank gebruikt. Zelf vind ik dat nooit zo leuk. Ik zoek altijd de uitdaging in het maken van mocktails zonder iets dat direct de drank moet vervangen. Daarbij gebruik ik het liefst drankjes die je ook los zou kunnen drinken zodat de losse ingrediënten niet overstuur gaan en je niet gedwongen wordt iedere dag zo’n mocktail te drinken, haha.

Tequila sunrise mocktail recept

Voor de Tequila Sunrise mocktail gebruikte ik vier verschillende drankjes: sinaasappelsap, dubbeldrank, bruiswater met citroen en grenadine siroop. Stuk voor stuk los lekker om te drinken, maar gecombineerd met een flinke hoeveelheid ijsblokjes ronduit perfect. Ik had laatst een etentje en toen serveerde diegene drankjes met ijsblokjes waar rode pepers in vast zaten. Super leuk om op deze manier het drankje te decoreren. In dit artikel staan nog meer tips om mooie ijsblokjes te creëren.

Voorgaande jaren maakte ik overigens nog meer alcholvrije zomerdrankjes.

Tequila sunrise mocktail

3.56 van 9 stemmen

Tequila Sunrise mocktail

Met deze Tequila Sunrise mocktail heb je niet eens door dat je geen alcohol drinkt. Een súper feestelijk zomerdrankje die ook geschikt is voor kinderen en zwangere vrouwen.
Porties2 glazen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Hoelang te bewaren direct opdrinken

Ingrediënten

  • ijsblokjes
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 100 ml dubbeldrank sinaasappel-perzik
  • 100 ml bruiswater met citroensmaak
  • 2 el grenadine siroop

Instructies

  • Vul beide glazen tot de helft met ijsblokjes en schenk daar de sinaasappelsap, dubbbeldrank en bruiswater in.
  • Schenk als laatste de grenadine siroop in de glazen en serveer de mocktails direct.
Trefwoord: alcoholvrij, mocktail, tequila sunrise, zomerdrankje

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tequila sunrise mocktail

Join the Conversation

  1. Danella says:

    Dit klinkt zoooo lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close