Durum met Kruidige Kip en Tzatziki

Als ik kip maak, dan heb ik het liefst lekker gemarineerde kip vol smaak. Soms hou ik het simpel en marineer ik alleen met knoflook en citroen, maar deze mix van kruiden spreekt me toch wel heel erg aan! En doordat de kip zo lekker smaakvol is, heb je weinig anders nodig dan een dunne durum en een frisse tzatziki. Super simpel, hartstikke lekker, ook nog eens gezond en snel klaargemaakt. Voor mij dé ingrediënten voor een vrijdagavond maaltijd.

Kruidencombi

Ik heb inmiddels een keukenkastje dat uitpuilt van de kruiden. Zoveel potjes dat ik op een gegeven moment maar een mandje bij de Xenos heb gehaald om alle kruiden erin kwijt te kunnen en zo ook makkelijk uit het keukenkastje te kunnen pakken. Altijd zoek je naar dat ene potje en dan staat het ergens achteraan. En dan heb ik ook nog de grotere potten kruiden en de plastic bakjes die je bij de toko koopt. Voor dit recept kwam het allemaal wel goed uit, ik heb alles uit mijn kastje gehaald en gekeken naar wat ik echt lekkere kruiden vind, wat mijn favorieten zijn (komijn!) en wat lekker is bij elkaar. Het is voor dit recept een aardige combi geworden maar o zo lekker!

DurumGyrosKipTzatziki

3.20 van 10 stemmen

Durum met Kruidige Kip en Tzatziki

Porties2 personen

Ingrediënten

 • 1 teen knoflook geraspt
 • 6 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 2 theelepels smokey paprikapoeder
 • 2 theelepels komijnpoeder
 • 1 theelepel korianderpoeder
 • 1 theelepel tijm
 • peper en zout
 • 2 kipfilets in blokjes
 • 1 gele paprika in blokjes
 • 1 rode ui in halve ringen
 • 2 tomaten in schijfjes
 • 1/2 komkommer in schijfjes
 • 2 durums
 • 4 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1/4 komkommer geraspt
 • 2 tenen knoflook geraspt

Instructies

 • Mix alle kruiden met 1 teen knoflook en olijfolie goed door elkaar. Roer hier de blokjes kip doorheen en zet apart.
 • Ondertussen snijd je de tomaten en komkommer in schijfjes, zet deze ook apart. Snijd ook de paprika in blokjes en de ui in halve ringen.
 • Bak nu de kip in een koekenpan op hoog vuur en voeg vlak voor dat de blokjes helemaal gaar zijn, de paprika en ui toe. Roer een paar keer goed om en laat op laag vuur nog even doorgaren.
 • Ondertussen maak je de tzatziki door de Griekse yoghurt te mengen met de geraspte komkommer en knoflook.
 • Pak nu een durum, beleg deze in het midden met een strook kipmengsel, vouw de zijkantjes naar binnen en rol daarna op. Grill nog even op de grill en serveer met de komkommer, tomaten en tzatziki.

Notities

Uiteraard kun je ook nog wat ijsbergsla of andere rauwkost toevoegen!

Join the Conversation

 1. Demi | DE KOOKFABRIEK says:

  Klinkt heerlijk! Toevallig ga ik vandaag tzatziki maken, niet met kip maar met runderkebab of- köfte.

 2. Chantal says:

  Eigenlijk zo makkelijk om thuis te maken maar nog nooit aan gedacht! Yum dit ga ik snel eens maken.

 3. Wat fijn, dit recept! Hoewel ik nooit met pakjes kook is de durum van Knorr mijn guilty uitzondering. Ik heb dit net gemaakt, wel met blokjes appel toegevoegd (net als in de slechte maar lekkere versie van Knorr), en het was erg lekker! Volgende keer voeg ik wat Chilipeper toe maar dit is een blijvertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close