Stroopwafeltruffels met Witte Chocolade

Wat zoet betreft ben ik gek op chocolade en koekjes. Zie hier; de combi van deze twee. En zó lekker…

Mogelijk heb je een truffel als deze al wel eens gemaakt en dan weet je dat het niet zo moeilijk is. Je hebt ook maar weinig ingrediënten nodig en dat is bijzonder fijn vind ik. Want met weinig ingrediënten iets lekkers op tafel zetten, daar blijf ik toch wel fan van. Een kwestie van de koeken malen (een foodprocessor kan ik aanbevelen, en zeker in het geval van deze stroperige stroopwafels), mengen met mascarpone en bollen draaien. Deze laat je even opstijven in de koelkast en als de koekbollen koud genoeg zijn, dip je ze in de gesmolten witte chocolade. Daarna drizzle je er nog wat gesmolten melkchocolade overheen en klaar ben je. De koelkast mag nog heel even zijn best doen ze zo snel mogelijk op te laten stijven en dan kun je genieten van deze overheerlijke truffels. Gevaarlijk zijn ze!

StroopwafelTruffels ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Stroopwafeltruffels met witte chocolade

No ratings yet

Stroopwafeltruffels met Witte Chocolade

Porties14 stuks§

Ingrediënten

  • 12 stroopwafels
  • 40 gram mascarpone
  • 300 gram witte chocolade
  • 100 gram melkchocolade

Instructies

  • Maal de stroopwafels fijn in een foodprocessor. Ondertussen smelt je de chocolade's au bain marie.
  • Kneed met je handen de mascarpone door de koekkruimels heen totdat je een mooie egale bal hebt. Hier vorm je 14 kleinere ballen van. Stop ze in de koelkast om op te stijven of als je sneller wilt werken; in de vriezer.
  • Met twee lepels haal je vervolgens de ballen door de witte chocolade heen. Leg ze op een vel bakpapier, op en bord en zodra je klaar bent zet je het bord met de ballen in de koelkast.
  • Wanneer de witte chocolade hard is geworden kun je de melkchocolade erover drizzlen.
  • Hiervoor giet je de melkchocolade in de punt van een plastic diepvriezakje. Knip er onderaan een klein puntje af en drizzle de melkchocolade over de witte bollen heen. Zet nog even in de koelkast om op te laten stijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close