Over zachte, romige lasagne gesproken.. Dit is er eentje hoor! De vulling bestaat namelijk voor een heel groot deel uit ricotta, en die breng je op smaak met knoflook, ui, geroosterde pijnboompitjes, spinazie en een lading Grana Padano. De groene ricotta-laag wissel je af met kort gebakken spinazie, en doordat deze lagen niet voor veel dikte zorgen krijg je een mooie laagjes lasagne zoals je hieronder op de foto kunt zien. Veel pasta, veel saus, veel kaas en wat spinazie. De Grana Padano zorgt voor nog wat extra pit.
Een lekker gerecht dat je redelijk snel op tafel zet. Nadat je alle lagen opgebouwd hebt stop je de ovenschaal nog voor een half uurtje in de oven om alles te laten garen en de kaas te laten smelten. Een fijne voor in het weekend als je het mij vraagt!
Spinazie Lasagne met Ricotta
Ingrediënten
- 80 gram pijnboompitjes
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 teen knoflook geraspt
- een flinke klont roomboter
- 800 gram spinazie
- 250 gram ricotta
- een blok Grana Padano Geraspt of geschaafd. Voor de saus + voor de lagen
- 1 pak lasagnebladen
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rooster de pijnboompitjes in een hete pan en doe ze daarna in de foodprocessor.
- Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe, bak even mee en schep daarna het geheel in een foodprocessor bij de pijnboompitjes.
- Verhit een klont boter in de pan en bak 400 gram spinazie kort (zodat het niet teveel slinkt). Voeg de spinazie daarna toe aan de andere ingrediënten in de foodprocessor.
- Voeg de ricotta en 50 gram geraspte Grano Padano ook toe aan het geheel in de foodprocessor en maal het tot een gladde, groene massa. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.
- Bak nu de overige 400 gram spinazie kort en bouw hierna de lasagne op. Begin met een laagje van de groene saus. Daarna lasagnebladen, dan saus, dan een laag spinazie en dan een laagje Grana Padano. Herhaal dit totdat alle lasagnebladen op zijn en eindig met een laag Grana Padano.
- Schuif in de oven voor 30 minuten.
Ik heb het recept opgeslagen, het klinkt echt mega lekker! Fijn weekend nog verder