We blijven nog even gezellig in Europa met Global Cuisine en vandaag doen we een van mijn favoriete keukens aan: de Spaanse keuken. Didi plaatst op haar blog Bijzonder Spaans -de naam zegt het eigenlijk al- alleen maar Spaanse gerechten. Naast het feit dat de gerechten er heerlijk uit zien en klinken, zijn de foto’s ook nog eens prachtig. Een echte lust voor het oog en moeilijk om niet te watertanden bij de tientallen gerechten die Didi al heeft geplaatst. Gelukkig was ze bereid om een echt Spaans recept met ons te delen en dus laat ze vandaag Guiso de chorizo, almejas y patatas aan jullie zien. Je kunt dit gerecht ook als voorgerecht eten, houd er dan rekening mee dat het onderstaande recept voor vier personen is bedoelt.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 500 gram venusschelpen
- 2 stevige gekookte aardappelen
- 100 gram pittige chorizo
- ½ eetlepel sherry azijn
- 1 uitje, gesnipperd
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- bosje verse peterselie
- zout
1. Week de kokkels een half uur in een ruime kom met koud water zodat ze hun zand kunnen loslaten. Snijd de chorizo in plakjes en de aardappelen in kleine stukjes.
2. Fruit de chorizo een paar minuten in 1 eetlepel olijfolie tot deze zijn vet en kleur afgeeft en bak dan een paar minuten de knoflook en het uitje mee. Voeg venusschelpen en aardappelen toe, bestrooi met de paprikapoeder en roer goed om.
3. Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven tot de venusschelpen open zijn.
4. Schenk de sherry azijn erbij, breng op smaak met wat zout, strooi wat fijngehakte peterselie over het gerecht en besprenkel met de overgebleven eetlepel olijfolie.
Serveer het gerecht met een knisperend vers brood en een glaasje wijn, meer heb je niet nodig!
Meer overheerlijke Spaanse gerechten kun je vinden op de blog van Didi: Bijzonder Spaans. Voor de Spaanse ingrediënten kun je terecht in haar webshop Made in Spain.
ooh heerlijk! Ik hou van de Spaanse keuken <3
Ohh dat ziet er echt super lekker uit!!