Shiitake dumplings in chilibouillon

Ooohh jongens, ik ben weer he-le-maal op de Aziatische tour de laatste tijd. Mocht je me volgen op Instagram dan heb je wellicht mijn toko shoplog wel gezien, vól met lekkere producten. Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan en dook snel de keuken in. Daar kwam dit waanzinnig lekkere (vegetarische) gerecht uit rollen: shiitake dumplings in chilibouillon. Vaak zie je dumplings gevuld worden met varkensvlees en/of garnalen, maar aangezien de Week Zonder Vlees in volle gang is, vond ik een vegetarische variant wel op zijn plek. En spoiler alert: als je iets niet mist aan dit recept dan is het wel vlees!

Overigens moet je de term ‘chilibouillon’ wel met een klein korreltje zout nemen hoor. Om de bouillon te maken gebruikte ik namelijk Crispy Chili Oil van Lao Gan Ma. Naast krokante chilivlokken zitten er ook gebakken sjalotjes en sojaboontjes in deze mix. Daardoor is ‘ie helemaal niet zo pittig als de naam doet vermoeden en is de chilibouillon niet zo heet dat de vlammen uit je oren komen. Ook fijn natuurlijk. Mocht je nou wel van heel pittig eten zijn, dan voeg je gewoon wat meer chili olie of chilivlokken toe.

De wontonvellen die ik gebruikte voor de Shiitake dumplings heb ik ook bij de toko gehaald. Let er goed op dat je wontonvellen gebruikt die bedoelt zijn om te stomen of te koken en niet om te frituren!

Dumplings die je overhoudt kun je prima invriezen en de volgende keer bevroren koken.

Shiitake dumplings in chilibouillon

5 van 1 stem

Shiitake dumplings in chilibouillon

Ik ben weer helemaal op de Aziatische tour en deze shiitake dumplings in chilibouillon is een van mijn favoriete creaties van de laatste tijd. Helemaal homemade, niet te ingewikkeld en súper lekker.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 55 minuten
Waar te bewaren direct opeten/dumplings kun je invriezen

Ingrediënten

Voor de dumplings

  • 20 wontonvellen om te koken/stomen
  • 200 g shiitake - fijngehakt
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 tl donkere sojasaus

Voor de bouillon

  • 400 ml kookvocht van de dumplings
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el zwarte azijn
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl crispy chili olie
  • 2 tl getoaste sesamzaadjes
  • 2 tl kristalsuiker
  • 1 bosui - in dunne ringen

Instructies

  • Laat de wontonvellen onder een theedoek ontdooien. Dit heeft wel even tijd nodig, dus haal ze op tijd uit.
  • Schep de fijngesneden shiitake, de knoflook en de donkere sojasaus even om.
  • Neem een wontonvel en schep een theelepel van de shiitakevulling in het midden van een vel.
  • Maak de randen van het wontonvel nat en vouw de vellen dicht. Dit kan in een leuk vormpje maar je kunt ook buideltjes van de vellen maken.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de shiitake dumplings in 5 minuten gaar.
  • Haal 400ml kookvocht uit de pan en voeg hier alle andere ingrediënten aan toe. Roer goed door.
  • Verdeel de dumplings over diepe borden en vul de borden met de chilibouillon.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Aziatisch gerecht, bouillon, chilibouillon, dumplings, shiitake, soep, vegetarisch, wonton, wontonsoep

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Shiitake dumplings in chilibouillon

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close