Shiitake dumplings in chilibouillon
Ik ben weer helemaal op de Aziatische tour en deze shiitake dumplings in chilibouillon is een van mijn favoriete creaties van de laatste tijd. Helemaal homemade, niet te ingewikkeld en súper lekker.
Voorbereidingstijd40 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Aziatisch gerecht, bouillon, chilibouillon, dumplings, shiitake, soep, vegetarisch, wonton, wontonsoep
Servings: 2 personen
Voor de dumplings
- 20 wontonvellen om te koken/stomen
- 200 g shiitake - fijngehakt
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- 1 tl donkere sojasaus
Voor de bouillon
- 400 ml kookvocht van de dumplings
- 2 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 2 el zwarte azijn
- 1 tl sesamolie
- 2 tl crispy chili olie
- 2 tl getoaste sesamzaadjes
- 2 tl kristalsuiker
- 1 bosui - in dunne ringen
Laat de wontonvellen onder een theedoek ontdooien. Dit heeft wel even tijd nodig, dus haal ze op tijd uit.
Schep de fijngesneden shiitake, de knoflook en de donkere sojasaus even om.
Neem een wontonvel en schep een theelepel van de shiitakevulling in het midden van een vel.
Maak de randen van het wontonvel nat en vouw de vellen dicht. Dit kan in een leuk vormpje maar je kunt ook buideltjes van de vellen maken.
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de shiitake dumplings in 5 minuten gaar.
Haal 400ml kookvocht uit de pan en voeg hier alle andere ingrediënten aan toe. Roer goed door.
Verdeel de dumplings over diepe borden en vul de borden met de chilibouillon.