Omdat ik al jarenlang word doodgegooid met salades waar gegrilde perzik in zit moest ik het zelf ook maar een keertje proberen. De meeste salades met perzik bevatten ook geitenkaas en rode ui. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik geen mega fan ben van smeerbare geitenkaas, ik moet daar echt zin in hebben wil ik het eten. Waar ik wel dol op ben is op mozzarella en daarom besloot ik daarmee een salade te maken. Ik wikkelde perzikpartjes in plakjes Prosciutto en bakte dit even kort aan in de pan. Voegde een aantal ingrediënten toe en klaar. Resultaat? Een heerlijk zomerse salade waar ik alleen maar gelukkig van kan worden.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 2 handenvol rucola
- 2 perziken
- 4 plakjes Prosciutto
- 1 bol mozzarella
- 1 rode ui
- balsamico-azijn
- pesto
- 2 eetlepels pittenmix
1. Was de rucola grondig onder de koude kraan en laat uitlekken. Verdeel de rucola over de borden.
2. Schil de perzik en snijd deze in kwarten. Rol iedere kwart perzik in een half plakje Prosciutto.
3. Verwarm een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de perzikpartjes met Prosciutto tot de ham knapperig begint te worden.
4. Snijd ondertussen de mozzarella in plakken en de rode ui in halve ringen. Verdeel de ui en mozzarella over de rucola.
5. Verdeel de ondertussen warm geworden partjes perzik her en der over de salade.
6. Leg hier en daar een dotje pesto op het bord en besprenkel de salade met een hoeveelheid balsamico-azijn naar wens. Strooi de pittenmix over de salade en serveer direct.
Deze salade kun je natuurlijk heel makkelijk vegetarisch maken door de Prosciutto weg te laten.
Ziet er echt heerlijk zomers uit:) Ik heb laatst voor het eerst perzik gegrild, nou dat viel me absoluut niet tegen. Heerlijk zoet!
Dit vind ik wel een erg goed idee! Misschien maak ik het vandaag wel meten als lunch.
Wat een lekkere maaltijd salade!
We hebben dit afgelopen vrijdag als maaltijdsalade gegeten met een stokbroodje erbij. Erg lekker en zomers recept.