Jaaa, daar ben ik weer hoor! Als je mij hebt gevolgd op Instagram dan weet je dat ik vorig weekend in New York was. Ik had de tijd van mijn leven, zoals altijd in die stad, en heb uiteraard ook zálig gegeten.
Vorige week moesten jullie het even zonder eetoverzicht doen, maar deze week staat ‘ie weer gewoon voor je klaar. Het uitgebreide NYC eetoverzicht krijg je nog van me, dan tip ik je mijn favoriete plekjes en deel ik ook direct de bijbehorende prijzen. Voor nu weer gewoon mijn avondeten van afgelopen week.

Zaterdag
Om de hoek van mijn hotel in Financial District zat een Chinees restaurant dat helemaal niet zo bekend is maar wel bijzonder goede recensies kreeg op Google. En het stelde zeker niet teleur. Ik bestelde de braised beef noodlesoup en dumplings met varkensvlees en bosui erbij. De porties waren ZO groot en de noedelsoep was ongelofelijk lekker. Boterzacht vlees en heerlijke bouillon.

Zondag
Als ik op reis ben kies ik in de avonden toch al gauw voor Aziatisch eten. Geen idee waar dat idee bij mij vandaan komt, maar na zo’n lange dag heb ik vaak gewoon geen zin meer in friet, burgers of pizza. Zondagavond zocht ik een Thais restaurantje op in de buurt en daar genoot ik van een gigántisch bord Pad Thai met kip. Erbij een glas lychee limonade. Smaakte prima!
Maandag
Het avondeten van maandagavond heb ik niet op de foto gezet. Ik zat namelijk in het vliegtuig op dat moment en had mijn telefoon niet zo snel bij de hand. Maar ik moet zeggen: het eten aan boord van mijn Delta Airlines vlucht smaakte echt heel prima. Zowel op de heen- als op de terugweg.
Maandag kregen we in ieder geval rode curry te eten met rijst en kip. Mijn bakje ging helemaal leeg, dus dat zegt genoeg.

Dinsdag
Ik kwam dinsdagochtend thuis na een nachtvlucht en haalde de jongens op bij de BSO. Je begrijpt dat de zin en energie om te koken totáál niet aanwezig was die dag, dus tot groot plezier van de kinderen lieten we friet bezorgen.

Woensdag
Ik had nog geen tijd gehad om boodschappen te doen dus voor het avondeten van woensdag scharrelde ik van alles uit mijn voorraadkast bij elkaar. Het werd uiteindelijk een lekkere pasta met tonijn en truffelolijven.

Donderdag
Voor het avondeten van donderdag besloot ik wederom vanalles bij elkaar te scharrelen. Ik had nog zoveel losse dingen in de vriezer liggen, dus daar besloot ik het een en ander van op te maken. Ik maakte een zakje instant noodles klaar (ook die moeten een keer op) en stoomde/bakte er een aantal lekkernijen bij. Gestoomde broodjes, gyoza en Koreaanse groentepannenkoekjes. Was erg lekker allemaal en ik heb er weer wat ruimte in de vriezer bij. Top!

Vrijdag
Het heeft lang geduurd voordat ik eenmaal wist wat ik op tafel wilde zetten vrijdagavond, maar ik besloot voor een klassiekertje te gaan van OMF: Balsamicokip met mozzarella en tomaatjes. En uiteindelijk werd het… Pizza. Oh, die ontbrekende ruggengraat van mij af en toe.
En nu pakken we de draad weer even op waar we waren gebleven. Er moet weer gewoon gewerkt, gesport en gezond gegeten worden. Is ook altijd wel bijzonder fijn hoor.
Ik duik in ieder geval de keuken weer in aankomende week om met nieuwe recepten aan de slag te gaan.
Fijne zondag! x