Sab’s Eetoverzicht week 41/2018

Na een paar weken hectiek, maffe en lange werkdagen en niet-normale dagritmes vond ik het héérlijk om afgelopen week weer ‘gewoon’ aan het werk te zijn. Ik zet gewoon maar even tussen haakjes want zo normaal zijn mijn werkweken over het algemeen natuurlijk niet. In mijn geval betekent ‘gewoon’ in ieder geval dat ik weer wat vaker zelf in de keuken stond om te koken, weer boodschappen kon bestellen en werkte met een eetplanning. En dat was dus best wel even fijn. We hebben de broekriem weer wat aangetrokken hier in huis en met alle herfstgroenten die weer in het seizoen zijn kan ik mijn geluk eigenlijk niet op. Heerlijk hoor, al die geuren en kleuren in huis! We aten dan ook lekker afgelopen week. Afwisselend en mijn koelkast puilde best wel uit van de groenten. Hopelijk een eetoverzicht vol inspiratie voor jullie deze week!

snackdiner 1

Zondag

Zoals altijd het geval is bij onze snackdinertjes hadden we ook afgelopen weekend veel te veel over van het snackdiner op zaterdag. Omdat het zonde is om dingen weg te moeten gooien en ik er later in de week niet zoveel meer mee kon, besloten we het zondag nog maar een keer over te doen. We aten aan tafel voor de tv en Vic at gezellig met ons mee. Ultieme zondagavond!

afternoon tea

Maandag

Het was mijn bedoeling om maandagavond makkelijke noedels met wokgroenten en gekruide kip te maken maar uiteindelijk was ik vrij laat thuis na een dag vol afspraken in Amsterdam. Bovendien had ik aan het einde van de middag nog een afspraak tijdens de Afternoon Tea van Waldorf Astoria en zat mijn buik nog knettertjevol van al het lekkers dat we geserveerd kregen. Hierboven een fotootje van de prachtige eetbare sieraden die we geserveerd krijgen. Ik vertel je deze week meer over de Afternoon Tea!

pasta geitenkaas

Dinsdag

Na een weekje vakantie stapelen deadlines zich al gauw op en daarom moest ik dinsdag volle bak voor een aantal campagnes aan de slag. Voor één van de samenwerkingen moest ik een gerecht maken dat we vervolgens prima als avondeten konden opeten. Het werd een (super goedkope, maar binnenkort hier meer over dus!) pastamaaltje met spinazie, champignons en geitenkaas.

paksoi stamppot

Woensdag

Ondanks dat het al een paar dagen ‘mooi nazomerweer’ was, liep ik gewoon te koukleumen en zette ik een lekker stamppotje op tafel. Moet kunnen! Het werd paksoi & bosui-stamppot met Oosterse varkenslapjes. Bijzonder fijn en lekker dus het recept deel ik asap met jullie.

spaghetti taart

Donderdag

Ik geef toe: op de foto ziet het er niet uit maar man, wat was het eten van donderdag lekker! Ik filmde overdag het recept voor Spaghetti-taart, de Fastfood Friday voor aankomende week. Er stond iets anders op planning maar Tim appte of we deze taart niet konden eten. Vooruit dan maar! Ik wilde er een salade bij maken maar de sla bleek helaas niet goed meer. Bummer.

marokkaans

Vrijdag

Vrijdag = shootdag voor het kookboek van Fatima en lucky me krijgt altijd wat eten mee naar huis. We aten vrijdag dus verschillende Marokkaanse lekkernijen.

confit de canard

Zaterdag

Tim spotte gisterochtend een blik confit de canard in de voorraadkast en vond dat een top idee om te eten gisteravond. Lekker decadent op een normale zaterdag, haha! Erbij krokante krieltjes van Celevita (lékker!) en een simpele salade.

Nou, fijn toch? Een aantal OMF-receptjes, lekkere maaltijden en hier en daar ook wat gemak. Vind ik een fijne week! Aankomende week wordt fij-hijn! Maandag tot en met donderdag kook ik gewoon maar vrijdagochtend gaan Tim en ik samen voor een lang weekend weg. Voor het eerst zonder Vic met z’n tweetjes een paar dagen geloof ik, zin in. We vliegen naar Rome dus ik verwelkom het Italiaanse eten weer even met open armen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close