En toen was er al weer een week voorbij! Ik wou zeggen time flies, maar net zoals vrijwel iedereen, vind ik deze januari maand behoorlijk lang duren.
Ik heb een redelijk normale week achter de rug. Mijn eerste tentamen stond gepland en die heb ik gehaald, woohoo. Om dat te vieren ging ik met de jongens sushi eten, zeer gezellig en voor hen extra leuk met het bestellen via een tablet enzo. Verder stond er een heerlijk stoofgerecht op tafel en is er ook veel groen te zien in mijn eetfoto’s.
Zaterdag
Na een bestelling bij Amazing Oriental lag de vriezer vol met Aziatische lekkernijen, dus we besloten zaterdag een Aziatisch dinertje te doen. Loempia’s, groente pannenkoekjes, gyoza, bao’s en erbij een schaaltje komkommer en heerlijke spinazie. Smullen was het en alles ging op.
Zondag
Je ziet het BIJNA niet, maar onderop deze berg sla lag Naan (van Ashoka, zó lekker). Er bovenop ging een knoflooksausje van magere kwark, gekruide kipreepjes en dus een hele berg salade.
Maandag
Ik had maandag een kookdag en dus aten we ’s avonds van de dingen die ik had gemaakt. Een heerlijke kom verse kippensoep (recept deel ik binnenkort) met warme caprese dip waar ook binnenkort het recept van online komt. Broodje erbij en het was een prima maaltijd voor maandagavond.
Dinsdag
De planning liep dinsdag even helemaal in de soep. Vic had een kinderfeestje dat uitliep, Cody pikte bij het ophalen wat frietjes mee en dus was ik de enige die nog moest eten. Nu vond ik het een beetje overdreven om voor mezelf nog uitgebreid te gaan koken om 19.00u, dus flanste ik een snelle salade in elkaar en at er een zelf gemaakte gehaktbal bij. Prima.
Woensdag
Het eten van woensdag was mijn lievelings van de week. Ik had Italiaans stoofvlees (Strocotto) gemaakt en die was ZO goed gelukt. Het recept hiervan komt binnenkort online. Ik schepte pasta door het stoofvlees en maakte er gegrilde groenten bij. Echt genieten. Het vlees was zo boterzacht en vol van smaak; heerlijk.
Donderdag
Er stond nog een restje strocotto met pasta in de koelkast en in plaats van opnieuw te koken, besloot ik dat gewoon voor mezelf op te warmen donderdag. Prima bodempje voor het sporten.
Vrijdag
Donderdag slaagde ik voor mijn tentamen en ik had de jongens beloofd om met ze sushi te gaan eten als ik het zou halen. Zo gezegd zo gedaan. Ik had een tafel gereserveerd bij Blue Sakura, waar we direct heen gingen toen ik de jongens uit de BSO had gehaald. Het was heerlijk en heel gezellig met z’n drietjes.
Aankomende week is ook weinig bijzonders, wederom een hele normale week. Vind ik stiekem altijd wel lekker hoor, in de maand na de feestdagen, maar het zorgt er inderdaad voor dat de weken wat langer duren dan gebruikelijk.
Ik heb een aantal kookdagen ingepland met recepten voor februari en daar zit het nodige ‘wintervoer’ tussen, dus het belooft in ieder geval een lekkere eetweek te worden.
Fijne zondag! x