Zo heel af en toe moet ik tijdens het schrijven van dit eetoverzicht even terugkijken naar de week ervoor. Wat had ik ook alweer gezegd over deze week en is die ‘voorspelling’ ook daadwerkelijk uitgekomen?
Vorige week schreef ik onder andere dat we weer aan het normale ritme zouden moeten geloven. De jongens naar school, alle sportlessen weer gestart en de nodige kookdagen stonden gepland. Conclusie achteraf: klopt als een bus!
Dat wennen aan het normale ritme viel overigens reuze mee, we zaten er vanaf dag een alweer goed in en ik heb bij de jongens geen overdreven moeheid gemerkt. En waar ik eigenlijk had verwacht dat ik er zélf meer moeite mee zou hebben, viel ook dat wel mee. Ik heb lekker gewerkt en de week vloog voorbij.


Zaterdag
Mijn vader was afgelopen dinsdag jarig en dit vierden we met zijn allen op zaterdag door uit eten te gaan bij Buds Tolhuis. Gezellige tent is dat, met lekker eten! Ik nam de Beef tataki als voorgerecht en had waanzínnig lekkere kip als hoofdgerecht. Het was er gezellig. Zo leuk ook dat mijn jongens nu een leeftijd hebben waarop ze uit eten gaan ook echt wel leuk beginnen te vinden. Vooral als er een speelruimte in het restaurant is – haha.

Zondag
Na een bomvolle vrijdag en zaterdag hadden we op zondag niet zoveel zin om veel te doen. Wij (vriend en ik) ploften op de bank voor de Formule 1 terwijl de jongens aan het spelen waren met een vriendje. Ik had eigenlijk verwacht dat onze borrelplank voldoende zou zijn voor het avondeten, maar dat was niet zo. Uiteindelijk bestelden we dus nog maar gauw iets bij de snackbar.

Maandag
Maandag stond ik een paar uur in de keuken en een van de gerechten die uit die uren voortkwam was deze stoofschotel met o.a. gehakt en groene olijven. We aten het ’s avonds met een beetje rijst.

Dinsdag
Stoofgerecht nummer twee van de week, het leek wel herfst!: een Spaanse kipstoof met chorizo. Voor de beelden die ik van dit gerecht schoot had ik vers stokbrood nodig, dus dat aten we er ’s avonds lekker bij, aangezien we allemaal geen zin hadden in rijst, pasta of aardappelen.

Woensdag
De woensdagspits was AAN. Vic zijn trainingstijden zijn verandert dus van 16:45 – 17:45u stonden we op het hockeyveld. Daarna bracht ik de jongens naar hun vader en had ik precies nog een half uur om te eten en mijn spullen te pakken, voordat ik naar een boekenclubavondje ging. Gelúkkig stond er een lekkere kipcurry in de koelkast. Daar warmde ik wat haverrijst bij op en klaar was mijn avondeten.

Donderdag
Eigenlijk had ik de hele donderdag tijd tekort. Of dat nou lag aan het feit dat mijn planning gewoon te vol zat of omdat ik anders had verwacht weet ik niet, maar puntje bij paaltje was ik tijdens het avondeten nog aan het werk. Met dit bordje schoof ik in ieder geval achter de laptop: rosbief (uit de Airfryer, recept volgt), een restje frietjes uit de Airfryer en met lekkers uit de groentelade flanste ik een snelle salade in elkaar.

Vrijdag
Na 4,5 jaar was het vrijdag tijd om weer eens voet te zetten in de tattooshop. Gelúkkig had ik van tevoren al ingeschat dat ik na een hele dag op de stoel geen zin meer zou hebben om te koken, dus had ik een restje gekruide rijst met kip uit de vriezer gehaald. Smaakte nog prima!
Aankomende week breng ik iets meer uren in de keuken door; er staan maar liefst drie kookdagen gepland. Er is weer een drukke tijd aangebroken (iets met een boek, ssst) dus ik moet de planning weer nauwlettend in de gaten houden en vooral ook volgen.
Het wordt vooral even zoeken waar ik al dat eten ga laten, gezien de enorme hoeveelheid, maar ik kan er ongetwijfeld een aantal vriezers blij mee maken.