Sab’s Eetoverzicht week 27/2018

Och jongens, dat was me het weekje wel weer zeg. Geen normale overigens; ik zei vorige week al even dat ook deze week weer een beetje gek zou zijn qua eten. Er stonden twee etentjes op de planning, waarvan er een vrij lastminute niet meer doorging, vrienden kwamen eten, er werd foodpost bezorgd dat het liefst zo snel mogelijk op moest… Het was een kwestie van improviseren afgelopen week en dat is voor een planningsfreak als ik best een beetje gek. Maar het is goedgekomen, er staat gewoon weer een Sab’s Eetoverzicht klaar.

sushi

Zondag

Sushi-time! Mijn schoonzusje bleef hangen voor het eten en we besloten dat we zin hadden in sushi. In Apeldoorn is onlangs een vestiging geopend van Sushi Point en zij hadden een aantal openingsacties waar we natuurlijk gebruik van hebben gemaakt. Was erg lekker, originele sushi ook! Ik blijf het alleen geen leuk grapje vinden, dat sushi bestellen. Het is zo prijzig!

eru borrelplank

Maandag

Zowel Tim als Vic was maandag thuis dus het was een ietwat gekke dag. We hadden net ’s middags onze lunch achter de kiezen toen Eru (jeweetwel, van die lekkere smeerkaasjes) op de stoep stond met een pakket vol lekkers. Oops, net te laat! We besloten het te reserveren voor het avondeten want het is zonde om zo’n verse ciabatta niet dezelfde dag nog te eten. We borrelden ’s avonds meer dan dat we echt dineerden. Wel lekker met het mooie weer in de tuin!

babi pangang

Dinsdag

Dinsdag kookte ik zowaar een keer fatsoenlijk, ik zou het bijna verleren haha. Ik maakte gestoofde snijbonen en babi pangang (waarbij ik het frituren van het vlees achterwege liet trouwens). We aten apart van elkaar, als in: Tim at met Vic terwijl ik ging trainen en toen ik thuis kwam kon ik eten zodat Tim kon gaan trainen. Het leven van ouders, zo gezellig haha. Ik schepte mijn bord véél te vol en heb zeker de helft niet opgegeten, maar het was wel erg lekker!

soep met kipburger

Woensdag

Woensdag zou ik eigenlijk een etentje hebben maar dit ging op het laatste moment helaas niet meer door. Ik had wel eten in huis gehaald voor Tim en Vic en dus besloten we dat min of meer maar te eten. Ik plukte wat kipgehakt uit de vriezer en maakte daar burgers van die ik samen met spek, sla, augurk en avocado op een broodje deed. Erbij geroosterde paprika-tomatensoep. Ik ben totaal geen soepmens met dit warme weer, maar nu hadden we het in huis en moest het op.

harbour club1

harbour club2

harbour club3

harbour club4

Donderdag

Donderdag at ik wél buiten de deur, samen met vriendinnetje Nanda streek ik, op uitnodiging, neer bij de Harbour Club in Amsterdam waar we van hun nieuwste kaart mochten proeven. Wat een verwennerij! We aten:

  • Tonijntaco’s met Yuzu crème | Beef Tataki met crispy knoflook
  • Een platter met sushi en sashimi
  • Zeeduivel met pompoen, dashi en groene curryolie | Gewokte Bullet Steak met avocado, bosui en knoflook-soja | Gnocchi Parisienne met tuinbonen, ricotta en doperwtencrème
  • The Chocolate Dream: een mega plank vol met chocolade

Alles bij elkaar was het veel te veel maar wel erg lekker. We aten bij de Harbour Club in Amsterdam Oost en zo op het terras aan het water is het daar fantastisch vertoeven.

borrelplank

Vrijdag

Weer een gezellige avond op vrijdag! In eerste instantie zou ik de hele dag een shootdag hebben voor een boek en was het de bedoeling dat we ’s avonds met zijn vieren het eten zouden opeten, maar die shootdag ging uiteindelijk niet door. Daarom draaide ik zelf een uitgebreide borrelplank in elkaar die ook heel erg lekker was. Op de plank onder meer: deze kipstrips met honing, taquito’s, mini lobsterrolls (gebaseerd op het recept uit Reishonger) en spareribs. En toetenvegers op tafel want tja, twee kindjes onder de 2 is een hoop gesmeer.

pasta

Zaterdag

Gisteren hoefde ik niet te koken, Tim bood namelijk aan dat te doen. Ook fijn! Ik kon kiezen tussen pannenkoeken of de pasta die we vaak op de camping in Italië maakten (recept hiervan komt binnenkort online). Ik koos voor de laatste. Altijd fijn, een flink bord pasta.

Aankomende week wordt er weer eens een stuk meer gekookt, hoewel ik er niet heel erg over na hoef te denken. Er komt namelijk een HelloFresh-box deze kant op dus als het goed is ben ik drie dagen lang al voorzien van eten, handig! Vanavond ben ik op uitnodiging te gast bij Royal Park waar we met Eru dineren in de paleistuinen van Paleis Soestdijk en daarna mogen genieten van een concert van Jack Johnson. Verder geen spannende dingen wat eten betreft. Ik moet maar eens over een eetplanning gaan nadenken voor de dagen buiten HelloFresh…

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close