Sab’s Eetoverzicht week 31/2017

Dit eetoverzicht had vol moeten staan met barbecues, op en top zomergerechten, vrolijke/lichte buitenfoto’s maar helaas, we worden hier in Nederland weer flink teleurgesteld met de zomer. Althans, vind ik. Ik word er echt droevig van als er weer een week voorbij is waarin ik lange broeken droeg, waarin het niet noodzakelijk was om jezelf in te smeren met zonnebrandcrème en waarin het simpelweg te waaierig, te nat of te koud was om lekker buiten te barbecuen. Het zorgt er ook voor dat ik gewoon niet zoveel zin heb om dingen te ondernemen of om in de keuken te staan. Lamlendig word ik ervan, brr. Maar, laten we het even van de positieve kant bekijken: dit Sab’s Eetoverzicht mag dan wel niet zo zomers zijn als ik had gehoopt, we hebben wél lekker gegeten afgelopen week. En da’s natuurlijk ook fijn.

snackdiner

Zondag

We trapten deze eetweek wederom af met een snackdinertje. Zaterdag hadden we wat snacks gehaald op de markt voor ’s avonds, maar uiteindelijk lag het op zondag allemaal onaangeraakt in de koelkast. Dan maar als diner ’s avonds!

groentewok

Maandag

Een makkelijke maaltijd op maandagavond omdat de boodschappen nog niet binnen waren. Ik wokte diverse groenten en tofu in deze saus en serveerde dat met rijst, sesamolie en sesamzaadjes.

mosselen

Dinsdag

MOSSELEN! Het is weer mosseltijd en dat kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaten. Ik maakte ze klaar op de traditionele manier en serveerde ze met vers brood.

pizza

Woensdag

Pizzatime op woensdag. Ik kocht de courgettebodems van Magioni en belegde deze met oude kaas, geroosterde groenten, rucola en pijnboompitjes. Met die bodems (bestaan voor 60% uit groenten!) voel je je toch een heel stuk minder schuldig.

pasta pesto

Donderdag

Er stond voor donderdag iets heel anders op de planning maar de hele dag was wat moeizaam en na mijn training die begon om kwart voor zes, had ik geen zin meer om uitgebreid te doen. Hup wat pasta in de pan en uiteindelijk maakte ik daar pasta pesto mee. Ik roerde er voor mezelf rucola, zontomaatjes, buffelmozzarella en pesto doorheen terwijl Tim ging voor een pittige variant met onder andere Sriracha en chickenwings. Lekker makkelijk.

rijsttafel

Vrijdag

Op mijn foodbucketlist van dit jaar: zelf een Indonesische rijsttafel maken met eigengemaakte boemboe’s. Ken en Annemie kwamen vrijdagavond eten en dit vond ik een mooie gelegenheid om dat punt eens van mijn lijstje te strepen. De hele donderdag spendeerde ik bijna in de keuken om al wat gerechten klaar te maken, maar uiteindelijk plukte ik daar vrijdagavond de vruchten van. Op tafel: Rendang Daging, Nasi Goreng, Saté Ayam en Gado Gado (deze vier recepten vind je in mijn Reishonger Kookboek!) en Sambal Goreng Telor. Als ’toetje’ had ik spekkoek met kokos, deze vond ik bij de toko.

friet

Zaterdag

Tim is sinds gisteren vanaf een uur of 15.00 t/m ergens eind deze ochtend van huis dus ik deed lekker makkelijk. Met een hond én baby in huis die beide hun behoeftes hebben is het soms best aanpoten en in het weekend doe ik dan niet al te moeilijk. Ik bestelde friet en stapte even van mijn geloof af door een kaaskroket(je) te bestellen i.p.v. een vleeskroket. Was ook lekker uitlepelen ;)

Dat was ‘m weer! Vanavond gaan we uit eten voor de verjaardag van oma en vrijdag eet ik samen met Viv bij restaurant Luden in Den Haag. Luxe!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Oeps, nu heb ik trek in patat!

  2. Priscilla says:

    Het water loopt me in de mond van die lekkere borrelplank en pizza. Yum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close