Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben he-le-maal opgeladen door het mooie weer afgelopen week. Iedere mogelijke minuut spendeerde ik in de zon, al dan niet met laptop op schoot en het is te merken. De sproeten zijn geëxplodeerd op mijn gezicht en ik vind het heerlijk.
Aan mijn eten van afgelopen week is het ook te merken. Ik ging aan de slag met veel groenten en maakte alvast de eerste zomerrecepten. Dat lijkt wel heel erg vroeg, maar aangezien ik half juli en heel augustus in het buitenland ben, kan ik maar beter op tijd beginnen met voorbereiden. En met de zon die zo volop scheen vond ik het geen enkel probleem om met lichte gerechten bezig te zijn!

Zaterdag
In de keukenlade lag nog een pakje flatbreads en ik had zin in shoarma. Dus bij het boodschappen doen namen we ingrediënten mee voor tomatensoep met balletjes en kipshoarma. Zulke maaltjes worden altijd goed gegeten door mijn kinderen (en door mijzelf trouwens ook), dus top.

Zondag
Hoewel we niets met carnaval hebben, gingen we zondagmiddag met vrienden bij een optocht in de buurt kijken. Het was een waar feestje en de rest van de middag spendeerden we in de zon in de tuin met een hapje en drankje – héérlijk. Voor het avondeten had ik gelukkig alles in huis: ik maakte kip uit de oven met cherrytomaatjes en balsamico. Erbij aten we orzo.

Maandag
Voorheen had ik op maandag altijd een kookdag maar sinds ik op maandagochtend eerst ga sporten, heb ik dat verplaatst. Ik vind het fijn om de rest van de dag dan aan computerwerk te besteden, rustig recepten te schrijven en de voorbereidingen te treffen voor de kookdagen die gepland staan. Het avondeten is dus altijd tot het laatste moment een verrassing en deze keer besloot ik weer eens lahmacun mee te nemen. Afgetopt met een flinke berg salade vind ik dat altijd een heerlijk en makkelijk iets om op tafel te zetten.

Dinsdag
Soep met brood deel twee. Of nouja, eigenlijk niet echt soep met brood. Dinsdag was mijn eerste kookdag van de week en ik maakte lekkere courgettesoep met gerookte zalm. Erbij had ik krokante wraps met kipgehakt en romige chimichurri (recept volgt, ook voor de soep trouwens). De kinderen aten tot hun grote geluk een broodje kroket bij de soep.

Woensdag
De chaos is weer begonnen. Vic zijn hockeytrainingen op het veld zijn weer van start gegaan en dat betekent op woensdag rennen, vliegen en springen. Gelukkig had ik een deel van het eten al klaar. We aten gegrilde kip met krieltjes en gegrilde broccoli. Ik kijk er naar uit om weer buiten te kunnen eten straks! Daar was het deze week nog te fris voor.

Donderdag
Ik was donderdagavond laat thuis maar gelukkig stonden er genoeg restjes in de koelkast om op te warmen; donderdag was namelijk mijn tweede kookdag van de week. Ik maakte een heerlijke courgettelasagne die echt nog veel beter in de smaak viel dan ik van tevoren had gedacht – haha. Het recept deel ik snel met jullie.

Vrijdag
Vrijdag ging ik eerst padellen voordat ik kon eten, dus het was wederom een latertje. Gelukkig kon ik ook nu weer een beroep doen op mijn koelkast. Daarin stond groene groentecurry met halloumi en daarbij bakte ik twee Naans van Ashoka (mijn favorieten!) af. Ik at het lekker op de bank op, heerlijk vind ik dat soms.
Deze week wordt druk. Mijn oudste viert aankomende woensdag zijn kinderfeestje dus dan eten we op de locatie en zullen het frietjes worden. Vrijdag ben ik voor het tweede jaar op rij uitgenodigd voor het Boekenbal, een hele eer!, en voorafgaand aan het feest dineren we met een grote groep. Hoe, wat en waar weet ik echter nog niet.
Gedurende de week staan er verschillende afspraken en kookmomenten op de planning, dus ik hoef me niet te vervelen.
Fijne zondag! x