Aaah, de eerste ‘normale’ week in ons nieuwe huis zit er op! Ik zet normaal nog even tussen haakjes want helemaal normaal voelde het nog niet. Er was geen tijd om echt boodschappen te doen namelijk, ik werkte zonder eetplanning en boodschappen bestellen zat er ook even niet in dus het was geen eetweek die echt bij ons past. Ik denk dat ik vrijwel iedere dag in de supermarkt gestaan heb om te bedenken wat we diezelfde avond nog zouden eten en dat zorgde voor zóveel onrust dat ik inmiddels de eetplanning (en de boodschappenbestelling!) voor aankomende week al af heb haha. Ik vond het zo niet fijn om halverwege de middag nog te moeten bedenken wat we ’s avonds zouden gaan eten. Niets voor mij dat onvoorbereide. Toch, als ik zo op de week terug kijk was het geen vervelende eetweek. Kijk je mee naar een nieuwe Sab’s Eetoverzicht?
Zondag
Kun je je het fiasco van vorige week zaterdag nog herinneren? Toen kwam ik erachter dat al mijn koekenpannen niet op inductie werken… Oeps, foutje. Die geplande pannenkoeken werden dus even een dagje opgeschoven, zondag kon ik namelijk de pannen van onze nieuwe buren lenen – zo fijn en aardig! Pannenkoeken it was dus. Lekker met spek en kaas, mijn favoriet!
Maandag
Op maandag trokken we de broekriem weer aan, klaar met slecht eten en weer braaf punten tellen voor Weight Watchers! Ik ging aan de slag voor een campagne en maakte super lekkere Thaise currysoep met kip en noedels. Het recept hiervan komt binnenkort online. Ik zweer je dat je met dit super makkelijke recept echt Thailand in huis haalt, zo fijn.
Dinsdag
Ik maakte een oude Weight Watchers favoriet op dinsdag, namelijk deze kip in mosterdsaus. Ik gooide er een flinke zak Chinese wokgroenten door en we aten er pandanrijst bij. Hoe geweldig zijn trouwens deze borden van Broste Copenhagen? Nu we verhuisd zijn pak gebruik ik ze pas echt, iedere keer weer een feestje om ze uit de kast te pakken haha.
Woensdag
Ik ga normaal gesproken al voor gemak maar als ik ’s middags nog moet bedenken wat we ’s avonds eten is dit helemaal het geval. Woensdag maakte ik deze Mexicaanse ovenschotel met zoete aardappel. Om het WW-proof te maken liet ik de kaas achterwege en maakte ik knoflooksaus op basis van Skyr in plaats van de zure room die ik er normaal bij doe. Super lekker was het, dit is echt een van mijn favoriete ovenschotels.
Donderdag
Tim had zin in Caesar Salad donderdag dus maakte ik die. Op de vertrouwde manier, met romaine sla als basis, kipfilet, krokant gebakken spek, Parmezaan en croutons gemaakt van een Italiaanse bol. Jummm, altijd goed!
Vrijdag
Op vrijdag hoefde ik gelukkig geen boodschappen te doen voor het eten want er bleek nog voldoende in huis te zijn waar ik iets mee kon. Ik maakte een saus van veel knoflook, rode ui, champignons, courgette, tomaat en gerookte zalm. Fussili erdoor en klaar. Lekker makkelijk en altijd goed. Vic vond het ook heerlijk trouwens. Het is zo fijn en handig dat hij volledig met de pot mee eet nu!
Zaterdag
Gisteren vierde vriendinnetje Kevser haar verjaardag en dit deed ze bij Shabu Shabu. Het was al een poos geleden dat ik sushi had gegeten dus dat was zeker geen straf. Buiten dat het lekker was, was het ook een súper gezellige avond. Leuke afsluiter van de week.
Was ‘m weer! Zoals gezegd is de eetplanning voor aankomende week al af dus daar hoef ik me niet meer druk om te maken. Op verzoek van Tim eten we vanavond Daging Smoor, daar heeft hij het inmiddels al ruim een week over dus vanmiddag staat dat heerlijk te pruttelen in de keuken. De rest van de week kook ik nieuwe recepten voor OMF en daar heb ik heel veel zin in. Helemaal fijn is dat het weer langer licht is ’s avonds waardoor ik hopelijk direct na het koken foto’s kan maken en niet ’s middags al in de keuken moet staan. Handig!
Fijne zondag! x