Sab’s Eetoverzicht #49-2023

Een hele goedemorgen, -middag, -avond of wanneer je dit eetoverzicht dan ook maar leest. Hebben jullie al het Sinterklaasgeweld overleefd?

Ik blijf het een aparte periode vinden, zo tussen Sinterklaas en Kerst. Ineens gaan we hier op OMF volledig over op het delen van kerstinspiratie en persoonlijk word ik daar altijd een stuk blijer van dan van Sinterklaas-recepten.

Qua eten gingen we in ieder geval alle kanten op deze week en dat het met name te maken met een onvoorziene gebeurtenis…

IMG 1273

Zaterdag

Mijn eetweek begon met pakjesavond. We hadden besloten dat in het weekend te vieren zodat de kinderen niet zo hyper zouden zijn tijdens een schoolweek, en zondag alle tijd zouden hebben om te spelen met hun cadeaus. We vierden het bij hun vader thuis en dat deden we traditiegetrouw met gourmetten.

Dat was lekker én gezellig. De kinderen waren door het dolle, heel leuk om te zien.

IMG 1278

Zondag

Mijn tweede vriezer ging plotseling stuk in het weekend, ik denk door de kou in de schuur, waardoor ik die inhoud ineens moest samenvoegen met de vriezer in de keuken. Die zat dus in no-time PROP vol, dus mijn doel van de week was om zoveel mogelijk vriezervoorraad op te maken.

Zondag deed ik dat door een bak kippensoep op te warmen en daarbij at ik twee bao’s met eend en dumplings met kip. Die laatste zijn beide van Itsu (verkrijgbaar bij Albert Heijn). Erg lekker altijd!

IMG 1292

Maandag

Het tweede vriezermaaltje van de week. Ik trok een bak boerenkool en een bak stoofvlees met kruidnoten uit de vriezer en hoefde dat alleen nog maar op te warmen maandag. Prima combinatie zo samen en we konden lekker snel aan tafel. Ik blijf dat toch ideaal vinden.

IMG 1327

Dinsdag

Vriezermaaltje nummeeeeer drie! Van de Iglo shoots lagen er nog wat leftovers en die namen veel te veel ruimte in beslag. We aten dus het favoriete AGV’tje van mijn kinderen: doperwten, een mix van frietjes en dobbelsteentjes (twee van die lullige restjes waarvan een enkele net te weinig is om fatsoenlijk van te eten, je kent het vast) en de nieuwe Iglo Schatzoekers.

IMG 1339

Woensdag

Ik had het op mijn planning staan om Kip a la Normande te maken woensdag. Dat deed ik ook, maar ik verbouwde het recept toch wel flink. Zo bereidde ik het volledig op de kookplaat en niet in de oven, maakte ik de saus met kookroom i.p.v. crème fraîche, appelsap in plaats van appelcider en liet ik spekblokjes achterwege maar de appelpartjes meestoven,

Compleet ander recept is het dus geworden, dus ik twijfel of ik deze variatie nog apart ga delen als recept hier op OMF. Mochten jullie dat willen, laat je het me dan even weten in de reacties hieronder?

Het smaakte in ieder geval TOP en we aten het met aardappelpuree, daarmee maakte ik mooi weer restjes aardappels op, en sperzieboontjes met nootmuskaat.

IMG 1349

Donderdag

Met een van mijn vriendinnen ging ik donderdag na het werk naar Utrecht, we hadden een avondje Pretty Woman (de musical) geboekt. Súper leuk. Voor dit tijd moesten we nog even snel een hapje eten en dat deden we bij Vapiano. Ik koos voor de ravioli met ricotta, rucola en pijnboompitjes. Erg lekker. Helaas wel snel naar binnen moeten werken in verband met de tijdsdruk die we hadden, maar het is niet anders.

IMG 1358

Vrijdag

Voor vrijdag had ik een pakje kipgehakt uit de vriezer gehaald. Mijn vriezer was aan het eind van de week een HEEL stuk leger zoals je je kunt voorstellen. Ik maakte gehaktballetjes en schonk daar een van de nieuwe warme sauzen van Jean Batôn bij, de truffelsaus. Erbij een stokbroodje met kruidenboter en een schaaltje komkommer. Prima voor de vrijdagavond.

Aankomende week ga ik de keuken nog in voor drie recepten voor OMF, maar verder wordt het vooral computerwerk.

Mijn vriezer is inmiddels aardig leeg aan het raken gelukkig! Met het laatste restje plan ik nog wel wat maaltijden in en vanaf donderdag krijg ik het makkelijk. Donderdag hebben we kerstbingo op kantoor (Workmode in Apeldoorn) en eten we voor die tijd friet met z’n allen. Vrijdag vertrek ik voor een weekendje met een vriendin naar Noordwijk waar we culinair in de watten worden gelegd.

Maar eerst trek ik voor vanavond de Pizzarette weer uit de schuur. We krijgen eters en de jongens wilden graag ‘pizzarestaurantje spelen’. Helemaal leuk.

Heel veel zin in, het belooft een fijne week te worden.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close