Yes, EINDELIJK is het dan zomer. Eindelijk konden we dagen achter elkaar buiten eten, het zwembadje in de tuin opzetten en ’s nachts liggen te verpieteren op een veel te warme slaapkamer. Ok, dat laatste heb ik niet bepaald gemist maar het was te doen en ik had het er meer dan voor over.
We aten lekker van de gerechten die ik tijdens mijn twee kookdagen maakte afgelopen week en verder werd ik bijzonder vrolijk van de overige kleurrijke bordjes.
Zaterdag
De kinderen aten zaterdagavond pitabroodjes met gekruide kip en ik besloot er vooral een salade van te maken en daarbij een volkoren pitabroodje te eten. Super simpel, maar echt prima voor de zaterdagavond.
Zondag
Kleurrijk zomereten op de zondagavond! Ik schepte onze kommen vol met zilvervliesrijst en zette alle mogelijke toppings voor pokébowl op tafel. Zo konden we allemaal onze eigen favoriete bowl maken. Ik at het met surimi, komkommer, mango, bosui en augurk. Heerlijk!
Maandag
Maandag reed ik helemaal naar het westen van het land voor een afspraak en daardoor kwam ik niet meer toe aan boodschappen doen. Ik wipte dus even snel de supermarkt naast de BSO binnen om het een en ander voor het avondeten te halen. Er stond Kip Tandoori op de planning, met rijst en doperwtjes. Ik maakte de Tandoori met Skyr en daar was ik matig enthousiast over. Smaak was prima, maar Skyr heeft de neiging om te schiften als je het toevoegt aan een warme saus.
Dinsdag
Kookdag nummer 1 van de week en daarvan konden we ’s avonds heerlijk genieten. We aten lekker buiten en op tijd, want daarna ploften we met zijn drieën op de bank om naar Oranje te kijken. Ik maakte mijn nieuwe lievelings aardappelsalade (het recept krijgen jullie begin augustus van me) en daarbij bakte ik biefstuk en een stokbroodje af. Niets meer aan doen.
Woensdag
Een donkere foto tussen de lichte zomerfoto’s door, want op woensdagavond hadden de jongens het echt te warm om buiten te eten (aldus henzelf). Met het oog op de eerste avond van de Avondvierdaagse daarna, ging ik er prima in mee. Ik maakte simpele foe yong hai met kip.
Donderdag
Donderdag, vrijdag en zaterdag liep ik de Avondvierdaagse mee met de jongens, maar gelukkig kon ik donderdag en vrijdag teren op wat ik al had gemaakt tijdens de kookdag donderdag. Op donderdag at ik kipspiesjes met knoflook & parmezaan en daarbij gegrilde groenten. Met het warme weer heb ik nooit zoveel trek, dus dit was een prima bodempje voor de wandeling ’s avonds.
Vrijdag
De kinderen zijn eigenlijk bij hun vader deze dagen, maar omdat ik vrijdag de Avondvierdaagse meeliep, was het makkelijker als ze bij mij zouden mee eten. We aten heerlijk! Gegrilde kip met maïskolven en voor de jongens wat krokante stokbroodjes erbij.
Nog twee weken en dan gaan we heerlijk genieten van de zomervakantie. Ik kijk er zó naar uit! Twee weken lang camping-eten, ik kan bijna niet wachten.
Maar voor het zover is staan de laatste twee kookdagen ingepland voor aankomende week. Verder staan er enkele (privé) afspraken in de agenda, maar niets dat de avondroutine in de war schopt. Dus wat eten betreft moet het goed komen. Hopelijk kunnen we weer zoveel genieten van het buiten eten!
Fijne zondag! x