Sab’s Eetoverzicht #14-2024

Weet je wat ik me zat te bedenken vandaag: dat we vanaf nu t/m eind augustus even helemaal geen feestdagensnacks gaan tegenkomen in de supermarkt! Vanaf eind augustus, als we de eerste kruidnoten kunnen vinden, gaan we al gauw door naar Kerst en in januari beginnen ze al met de paaseieren. Maar nu, nu is het dus even stil. Gewoon een willekeurige gedachte – haha.

Over naar het eetoverzicht. Dat was een fijne! En weer eens een normale. We eten natuurlijk altijd onwijs gevarieerd, maar nu stond ik, net als ieder ‘normaal’ mens grotendeels ’s avonds te koken. En ook dat resulteerde in een fijne eetweek.

IMG 3193

Zaterdag

We hadden alledrie zin in frietjes afgelopen weekend en dus zwengelde ik de Airfryers aan. Ik heb de mazzel dat ik er twee (inmiddels drie – haha) heb, dus ik kan snacks en frietjes tegelijk in de Airfryer hebben. Erbij maakte ik een salade van restjes sla en groenten uit de groentelade.

IMG 3203

Zondag

Eerste Paasdag vierden we bij mijn ouders waar de kinderen paaseieren gingen zoeken in de tuin. We bleven ook eten en er werd Chinees besteld, heerlijk! De tafel stond vol met lekkers en we hebben er allemaal van genoten.

IMG 3205

Maandag

Een gekke start van de week zo, met een vrije dag. De kinderen waren inmiddels naar hun vader voor Tweede Paasdag, dus ik trok voor mezelf een restje uit de koelkast voor het avondeten. Daar stond nog nasi met ayam pangang en tjap tjoy. Niet van zondag maar de zelfgemaakte gerechten van vrijdag. Smaakte nog heerlijk!

Smaakt Chinees eten eigenlijk niet altijd lekkerder als het is opgewarmd?

IMG 3214

Dinsdag

We besloten dinsdagavond lekker makkelijk te doen en wat restjes van Pasen op te maken. Ik maakte broccoli-courgettesoep en zette daarbij verschillende snacks op tafel.

IMG 3219

Woensdag

Ik wist even niet hoe ik het avondeten van woensdag lekker op de foto moest krijgen, haha. Maar het was wél lekker. We aten de romige tomaten gnocchi met burrata. Ik voegde er deze keer een restje spinazie aan toe, want die moest echt op.

IMG 3261

Donderdag

Donderdag was een kookdag! Ik dook de keuken in voor een aantal van mijn klanten en maakte een lekker recept met witte asperges. Nu die weer volop verkrijgbaar zijn, moeten we er natuurlijk goed gebruik van maken. Als avondeten warmde ik de pasta met spinazie en zalm op. Het recept hiervan krijg je binnenkort van me via Instagram.

IMG 3292

Vrijdag

We gingen voor kliekjes afgelopen vrijdag en daar stonden er nog twee van in de koelkast: een restje gnocchi en een restje pasta. Ze gingen beide op onze borden.

Aankomende week staat vól met afspraken, iedere dag heb ik er een of meerdere dus ook dan zal ik voornamelijk ’s avonds nog aan het koken zijn. Ik denk dat ik maar weer eens wat favorieten van OMF naar voren ga halen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close