Sab’s Eetoverzicht #11-2022

Eeennn weer een week voorbij! Soms heb ik het idee dat ik mijn vorige eetoverzicht echt gisteren pas heb geschreven. Overigens kwam ik erachter dat ik al ZEVEN JAAR LANG iedere week een eetoverzicht bij houd, da’s toch ook absurd om te bedenken? Ben benieuwd hoeveel van jullie al jaren meelezen met dit artikel. Enfin, we hebben een lekkere eetweek achter de rug. Twee keer friet, beetje overdreven wel maar hé; dat krijg je met een kinderverjaardag, en verder een lekkere variatie aan fijne gerechten.

zondag 2

Zondag

Onze eetweek begon lekker makkelijk, we hadden allemaal zin om eten te bestellen na dag 1 van Vics verjaardagsweek. We bestelden bij Ribs Company, maar aangezien ik wat minder varkensvlees wil eten (ik kan er niet goed tegen: hallo jeuk), ging ik voor de gefrituurde kip. Vind ik stiekem ook wat lekkerder.

maandag 2

Maandag

Op kantoor dook ik maandag direct de keuken in voor het maken van een aantal recepten en een daarvan kwam direct bij ons op tafel: een Mexicaanse rijstschotel met kip. Ziet er niet heel appetijtelijk uit zo op het bord, maar geloof mij: het was érg lekker. Het recept komt binnenkort online.

dinsdag 2

Dinsdag

Het avondeten van dinsdag was een lekker mengelmoesje: heerlijke gepofte aardappels uit de Airfryer met bieslookcrème (recept volgt), salade en een risol met rundvlees. Die risol had Vic ’s middags uitgekozen bij de speciaalzaak in het winkelcentrum. Erg lekker was ‘ie, al heb ik 3/4 af moeten staan aan de mannen aan tafel, haha.

woensdag 2

Woensdag

Voor woensdagavond had ik een variant van de TikTok pasta bedacht. Ik moest overdag met Senna naar de dierenarts en had geen idee hoe laat ik thuis zou zijn. Aangezien deze pasta lekker makkelijk is om te maken, leek het me een handige maaltijd voor die avond. En lekker was het! Gemaakt met Boursin, tomaatjes, olijven en gegrilde paprika deze keer. Dit is overigens een foto van Tims bord, hij had al mijn olijven al van mijn bord geplukt waardoor de pasta er té karig uitzag, hahaha!

donderdag 2

Donderdag

Ons oudste kind was donderdag jarig, vijf is Vic geworden – wooow. Niet normaal! Zoals altijd mocht de jarige kiezen wat we gingen eten en dat werden uiteraard… patatjes! Opa en oma aten gezellig mee.

vrijdag 2

Vrijdag

Vrijdag dook ik dan zelf weer even de keuken in, hoewel ik er vrij weinig voor hoefde te doen. Ik bestelde een wereldgerecht mee bij de boodschappen zodat ik hier een Zonder Pakje-recept van kan maken. Het werd Paella. Ik was alleen niet heel onder de indruk van de smaak, dus ik denk niet dat ik hier een eigen recept van ga maken.

zaterdag 2

Zaterdag

Dag 3 van de verjaardagsfestiviteiten van Vic werd afgesloten met een hele simpele maaltijd: aardappelpuree met groenten, salade en vega kaasschnitzels. Lekker snel klaar en prima na zo’n volle dag.

Aankomende week ziet er even heeeeel anders uit. Als alles mee zit (lees: als ik niet ineens corona krijg), zit ik donderdag samen met een vriendinnetje in het vliegtuig naar New York – wooohoooo! Een deel van mijn eetweek speelt zich dus hopelijk daar af. Fingers crossed.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Odette says:

  Gelukkig schrijf je de weekoverzichten al 7 jaar, daar kom ik namelijk altijd voor terug op je blog! Ik vind ze superleuk

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk!

 2. Soraya says:

  Ooooh paella was vroeger juist een van mijn guilty pakjes pleasure…. al jaren niet meer gegeten. Ik gok dat hij vooral erg zoutig smaakt? Een eigen recept zou ik dus wel top vinden, misschien wel zelfs vegetarisch?

  1. Sabine Author says:

   Nou, ik vond ‘m vooral niet echt ergens naar smaken. Niet per se zout maar gewoon heel vlak.

 3. Mevrouw Niekje says:

  Ik lees je recepten bijna nooit, maar je weekoverzichten sla ik nooit over! New York: Enjoy!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close