Omdat de zomer eraan zit te komen vinden we het fijn om af en toe wat lichtere gerechten met je te delen die bomvol groenten zitten. Dus daarom vandaag een hele lekkere rijstsalade die vól met groene groenten zit. Misschien zie je niet direct alles terug op de foto maar er zitten sojabonen in, bimi (al noemen ze dat tegenwoordig aspergebroccoli) en slierten rauwe courgette. En de boel is op smaak gebracht met o.a. verse gember, citroensap en sesamolie. Maar laten we even doorgaan naar de zalm. Want dat is toch wel de toevoeging die deze salade af maakt. De zalm heb ik in blokjes gesneden en gemarineerd in sojasaus, honing, knoflook en sesamolie. Een smaakvol geheel en het gaat perfect samen met de zalm. Lekker even in laten trekken en vervolgens bakken in de pan. Zo gaar als je zelf wilt, ik bakte ze door en door gaar. Vervolgens husselen met de salade en serveren aan jezelf.
Wil je meer rijst recepten bekijken? Ik heb ze voor jou op 1 pagina verzameld!
Rijstsalade met zalm in sojasaus, honing en knoflook
Ingrediënten
- 75 g zilvervliesrijst
- 170 g zalm - moot, in blokjes gesneden
- 1/2 courgette - in slierten of geraspt
- 75 g soja bonen
- 100 g bimi
- sesamzaadjes - voor garnering
Marinade voor de zalm
- 1/2 el honing
- 1 el sesamolie
- 1 teentje knoflook - geraspt
- 1,5 el sojasaus
Dressing
- 3 el sesamolie
- 1/2 cm verse gember - geraspt
- 1,5 el citroensap
- peper en zout
Instructies
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak ondertussen de marinade voor de zalm door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen, en voeg de blokjes zalm eraan toe zodat de marinade erin kan trekken.
- Maak ook de dressing door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen, zet het bakje apart.
- Zet twee pannen op het vuur en bak in de ene pan de zalmblokjes gaar, en in de andere pan verhit je een beetje sesamolie om daar de bimi in te bakken.
- Maak ondertussen je bord of schaal op door de slierten of geraspte courgette erover te verdelen, samen met de sojabonen. Voeg de rijst eraan toe en wanneer het klaar is; de zalm en de bimi. Dressing en sesam erover en klaar!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.