Review: Betty Crockers’ Devil’s Foodcake

Jaaa, het is weer tijd voor een Amerikaanse bakmix review! Begin deze maand reviewde ik voor jullie al de Betty Crocker Fudge Brownies en vandaag is het de beurt aan de Devil’s Foodcake. Ook deze bakmix is weer online te bestellen via Interfoods en kost je slechts €4,99. Het enige wat je dan zelf nog moet toevoegen is drie eieren, 250ml zonnebloemolie en een beetje water. Simpeler kan haast niet.

bc devilsfoodcake0

bc devilsfoodcake2Omdat ik niet zomaar weer een cake wilde maken besloot ik er een taart van te maken. Vriendlief Tim wilde deze keer aan de slag met de basiscake, dus die is geheel van zijn hand. We kozen voor een wat kleinere springvorm zodat we de taart na het afkoelen in plakken konden snijden en daartussen konden vullen.

Waar het op neer komt is gewoon een kwestie van het mixen van de ingrediënten, het beslag in de springvorm storten en deze zo’n dertig minuten in een voorverwarmde oven (180ºC) zetten. Na een halfuur komt er een verrukkelijk zachte en vochtige cake uit met wederom een intense chocolade smaak. En alweer laat Betty Crocker mij niet zitten deze keer, want de cake is net zo lekker als wanneer je hem zelf zou maken. Nu kost het je gewoon aanzienlijk minder tijd en moeite.

bc devilsfoodcake1

Om de taart iets te pimpen hebben we hem in drie plakken gesneden en tussen de plakken een flinke laag aardbeienjam gesmeerd. Vervolgens hebben we van slagroom (250ml) en chocolade (280 gram) een glazuur gesmolten en dit over de hele taart gesmolten. Omdat het een heel vloeibaar glazuur is en de taart zo lekker luchtig is, trekt het glazuur in de taart waardoor deze lekker klef wordt. Zeker wanneer je de taart even in de koelkast hebt gezet weet je niet wat je meemaakt. Heerlijk!

bc devilsfoodcake3Serveer een stuk taart met een flinke dot slagroom en je belandt weer even in de chocoladehemel.

Iedere keer weer sta ik ervan te kijken hoe goed de Betty Crocker mixen eindigen in een heerlijke cake. Ook deze Devil’s Foodcake is weer een aanrader, zeker wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld een lekker toetje voor na de barbecue!

Deze Devil’s Foodcake en andere Betty Crocker mixen zijn te kopen via de Nederlandse webshop Interfoods.nl. Producten worden snel verzonden en zijn altijd op voorraad wanneer je ze besteld. 

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Ik krijg er honger van, haha!

 2. Anmriej says:

  Deze ziet er inderdaad super mooi uit! Mag ik vragen welke springvorm maat je gebruikt hebt?

  Ik verkies zelf eigenlijk de mixen van Duncan Hines boven die van Betty Crocker. Deze zijn naar mijn idee nóg veel lekkerder! Als je het googled (Betty Crocker vs Duncan Hines) dan komt er ook vaak uit dat Duncan Hines lekkerder is :) Ik ben nu bezig met het schrijven van reviews van deze mixen :)

 3. Anmriej says:

  Oeps te snel op ‘comment’ gedrukt, sorry.

  Ik vind deze er in ieder geval echt super super mooi uit zien! Super gaaf dat je hem in meerdere lagen gedaan hebt, ziet er echt uit alsof hij uit een winkel komt :D

  Heb je ook wel eens geprobeerd ipv zonnebloemolie, arachideolie te gebruiken? Dit vind ik namelijk nog veel lekkerder :D Misschien een tip^^

  1. Sabine says:

   Duncan Hines ken ik eigenlijk niet… In september zit ik in Amerika dus dan zal ik eens kijken of ik daar iets van mee kan nemen. En ik ga je reviews natuurlijk even lezen ;)

   Arachideolie heb ik nog nooit gebruikt, ik moet me sowieso eens gaan verdiepen in de verschillende oliën die er zijn…

   Maar bedankt voor je leuke comment!

 4. Sandy says:

  Lijkt erg veel op de Lava cake (Die moet je ook zeker uitproberen!!) Dat is voor échte choco-a-holics

 5. Danique says:

  Oh mijn god, dit ziet er zo lekker uit!

 6. Oooh, deze heb ik ook nog staan. Binnenkort maar eens maken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close