Recept voor Zomertaart

Het is weer tijd voor een overheerlijk taartrecept, gebaseerd op een receptuur van mijn favoriete patissier Rudolph van Veen. Ondanks dat het weer ons op dit moment flink in de steek laat, kun je het zonnetje natuurlijk altijd in huis proberen te halen. OhMyFoodness probeert dat vandaag met een recept voor een overheerlijke zomertaart. Vers fruit en een frisse vulling zijn de combinatie voor een heerlijk frisse taart die goed als toetje na de barbecue kan of als lekker tussendoortje op een warme dag. Zorg er in ieder geval voor dat je de taart niet te lang hoeft te bewaren, hij is het lekkerst op de dag zelf.

No ratings yet

Zomertaart

Heerlijk hè al dat heerlijke verse fruit in de zomer. Je kunt er ook zo'n lekkere taart mee maken. Daarom hier het recept voor Zomertaart.
Porties0 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
afkoelen 2 uur
Totale tijd 2 uur 25 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 tot 3 dagen

Benodigdheden

  • platte schaal (voor afkoelen banketbakkersroom)

Ingrediënten

  • 1 taartbodem - voor dit recept een kant en klare gebruikt
  • 1 vanillestoke
  • 500 ml melk - + een klein scheutje
  • 4 eidooiers
  • 250 ml slagroom
  • 3 el bloem
  • 150 g suiker
  • 200 g witte chocolade
  • 3 nectarines
  • 2 wilde perziken
  • 1 aardbei

Instructies

  • We beginnen met het maken van de banketbakkersroom omdat deze tijd nodig heeft om af te koelen. Doe de melk, het merg van een vanillestokje en de helft van de suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook.
  • Klop de eidooiers zachtjes los met de rest van de suiker en voeg hieraan de bloem en het scheutje melk toe. Roer totdat een glad mengsel ontstaan en voeg dit aan de vanillemelk toe.
  • Roer goed door totdat er een glad, dik mengsel ontstaat vrij van stukjes. Giet de banketbakkersroom op een plaatje of in een ondiepe kom en zet de room in de koelkast totdat het is afgekoeld. De banketbakkersroom is goed als je de kom kunt bewegen en de room in één grote plak glijdt.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en smeer hiermee de volledige taartbodem in. Laat even rusten totdat de chocolade wat gestold is.
  • Klop 250 ml slagroom en voeg dit aan de banketbakkersroom toe. Roer goed door tot het een egaal mengsel is. Stort de room voorzichtig in de bakvorm en zet de taart terug in de koelkast.
  • Snijd ondertussen het fruit in plakjes en haal het kroontje van de aarbei af. Vergeet niet de schil van de perzik af te halen! Garneer de taart met het fruit en serveer de taart direct!

Notities

Wanneer je de taart een paar uur in de koelkast hebt staan zul je zien dat het fruit helaas niet zo mooi blijft. De smaak blijft prima, dus wanneer je de taart voor jezelf maakt kun je hem zeker nog een paar dagen bewaren.
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: fruit, how-to, recept, taart, zoet, zomerfruit, zomertaart

zomertaart

zomertaart
zomertaart

Join the Conversation

  1. Hester says:

    Ziet er lekker zomers uit (:

  2. Samantha says:

    Het ziet er zó lekker uit. Yummie!

  3. Simone says:

    Heerlijk, die ga ik ook proberen!

  4. Marike says:

    Het klinkt in elk geval heerlijk! :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close