Prachtig Franse producten van Aix&Terra + WIN!

Eigenlijk doe ik het zelden, een heel artikel wijden aan een merk dat niet bij iedere supermarkt te koop is. Ik wil jullie namelijk niet lekker maken met producten die maar slecht te verkrijgen zijn. Omdat de producten van Aix&Terra die ik je vandaag ga laten zien bij steeds meer verkooppunten binnendruppelen, wil ik hierop graag een uitzondering maken. Want ooh… de producten zijn het rondje om zo waard. In dit artikel zie je vandaag een prachtige truffelolie, bijzondere rozemarijnjelly en de allerlekkerste chocospread ooit voorbij komen. En stay tuned want aan het eind van dit artikel vertel ik hoe je kans maakt op een flesje truffelolie van Aix&Terra.

aix et terra

Aix et Terra
“Gevestigd in het hartje van de Provence gebruiken Marina en Richard, de grondleggers van Aix&Terra , de recepten, tradities en het culinaire erfgoed van de streek om tot unieke recepten te komen. De aroma’s van fruit en groenten uit de kleurrijke en heerlijk geurende omgeving maken het een zeldzaam plezier om de wonderen van dit stralende grondgebied te proeven.”

Aix et Terra is begonnen als een kleine kruidenier in het hartje van de Aix-en-Provence en streeft ernaar om handgemaakte producten te bieden die gemaakt worden met respect voor de natuur en de omgeving. Je zult in de producten van dit merk dan ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen tegenkomen. Van ieder ingrediënt dat wordt gebruikt is dan ook bekend waar het vandaan komt en hoe het is vervaardigd.

Naast de met zorg samengestelde producten wordt er ook voldoende aandacht besteed aan de verpakkingen. Ik houd van minimalistische en strakke verpakkingen en daarom staan de potjes van Aix&Terra te pronken op mijn kantoorkamer en doe ik ze ook zeker niet weg wanneer de inhoud op is. De verpakkingen zijn erop gericht om de inhoud optimaal kunnen beleven. Handige draaidoppen waarna je direct de inhoud kunt ruiken en proeven en kunt gebruiken.

Ik kreeg zelf drie producten van het merk thuisgestuurd en daar wil ik graag nog iets meer over vertellen.

aix et terra

Confit de Romarin
Bij het openen van het potje Confit de Romarin of ‘rozemarijngelei’ ben je in eerste instantie een beetje verbaasd. De inhoud wordt namelijk gevormd door een kleurloze gelei dat sterk naar de rozemarijn ruikt. Het is echter een heel fijn product en makkelijk in gebruik. Smeer het bijvoorbeeld over een stukje gebraden kip of gebakken kipfiletje en de smaak en geur van rozemarijn trekken direct in het vlees. De gelei smelt door de warmte waardoor alleen de rozemarijnaroma nog overblijft, erg fijn en smaakvol. Van deze jelly heb je maar heel weinig nodig om een gewenst resultaat te bereiken. Ik zou zeggen dat een theelepel of misschien zelfs wel een halve genoeg is om een kipfiletje te voorzien van een heerlijke rozemarijnsmaak.

De Confit de Romarin is wat mij betreft een heel leuk cadeau. Niet alleen omdat de verpakking er naar mijn idee prachtig uit ziet, maar ook omdat het een zo’n verrassend product is dat het een uitdaging is voor iedere (thuis)kok om hiermee te werken.

Aix&Terra verkoopt nog veel meer soorten jelly’s. Zij geven zelf de tip om de gelei’s te gebruiken voor desserts of om het in de thee te gebruiken en ik kan me voorstellen dat dit goed werkt. Andere varianten die verkrijgbaar zijn, zijn onder andere: viooltjesgelei, lavendelgelei en basilicumgelei. De richtprijs van één potje à 125 gram is € 6,05.

aix et terra

Crème de chocolat et croustillant de spéculoos
Aaaah, dit is met voorsprong de lekkerste chocospread die ik ooit heb geproefd. Laat ik vooropstellen dat ik een fan ben van smeerseltjes voor op brood. Met kaas of vleeswaren maak je me niet zo blij, met pindakaas, speculoos, chocopasta of salades des te meer. Nu heb ik al aardig wat chocospreads geproefd maar deze van Aix&Terra spant echt de kroon.

Een heerlijk mousse-achtige chocospread met echt stukjes speculoos. Ik eet hem heel graag op brood en dan vooral brood dat nog een beetje warm is. Door de warmte van het brood smelt de chocolade namelijk nog een beetje waardoor die smaak optimaal naar voren komt, maar waardoor je de structuur van de stukjes speculoos ook beter merkt. Too good.. Helaas (of misschien is het maar beter ook) zit er slechts 225 gram in een potje anders zou ik met alleen dit potje en een eetlepel al genoegen nemen.

Floortje, van wie ik deze producten opgestuurd kreeg, vertelde me al dat de producten van Aix&Terra niet de allergoedkoopste zijn, maar dat ze het stuk voor stuk waard zijn. Nu moet ik zeggen dat ik in eerste instantie iedereen voor gek verklaarde die € 8,65 neer legt voor een potje chocoladepasta, maar nu snap ik het helemaal. Ook ik zou voor deze chocopasta met speculoos rustig bijna tien euro neertellen, puur om iedere dag even te kunnen genieten.

Oh en nog beter: er zijn verschillende varianten te verkrijgen. Zo is er ook chocospread met thee, chocospread met geglaceerde kastantjes en caramelcrème met fleur de sel. Ooh…

aix et terraHuile d’olive et Truffe noire
Truffelolie, het doet zoveel goeds voor gerechten en het is zo zuinig in gebruik dat je maanden kunt doen met een zo’n flesje. Ik gebruik truffelolie altijd het liefst om mijn pasta of salades mee te verrijken, maar stiekem is het lekker bij ieder ‘aards’ gerecht. Ben je op zoek naar een smaakboost of iets dat een gerecht net dat beetje extra kan geven, dan is het gebruik van truffelolie vaak een goede keus.

Alle ingrediënten voor deze olie zijn geselecteerd in de Provence. De olijfolie komt uit het Franse Nyons en de zwarte truffel uit de Provence, het belangrijkste oogstgebied van ‘de zwarte diamant van Frankrijk’.

De truffelolie van Aix&Terra is in verschillende formaten verkrijgbaar, maar zoals ik net al zei doe je behoorlijk lang met een flesje. De houdbaarheid van een flesje ligt op 24 maanden, maar dan heb je hem echt wel op! Een flesje zoals degene op de foto (100 milliliter) is te koop voor € 17,90. Wat mij betreft een prima prijs voor zo’n kwalitatief goede olie.

Wellicht ten overvloede maar ik ben dol op de producten van Aix&Terra. Wat een bijzondere en heerlijke smaken en prachtige verpakkingen. Als ik nog een cadeautje zou mogen verzinnen voor mijn verjaardag (5 mei as.) dan zouden de producten van dit merk een goede kans maken. Ik ben bijvoorbeeld ook nog heel erg benieuwd naar de vijgenazijn, lemon curd (ja, die hebben ze ook!) en uienchutney. Gauw maar eens een uitstapje naar de Provence maken misschien..

De producten van Aix&Terra zijn bij verschillende winkels in Nederland te koop. Kijk voor een overzicht van de verkooppunten op de website van SamzoGoods.

WIN!
Natuurlijk wil ik jullie ook graag kennis laten maken met de producten van Aix&Terra en daarom mag ik een flesje truffelolie van het merk weggeven. En geloof mij, hier wil je echt kans op maken!

Wat moet je doen?

 • Laat een bericht achter bij dit artikel waarin je vermeld dat je mee doet. Vergeet hierbij geen geldig emailadres in te vullen;
 • Vermeld in je reactie tevens waar jij de truffelolie voor zou gebruiken.

Meedoen aan deze actie kan tot en met vrijdag 18 april, 20.00 uur. De winnaar/winnares krijgt persoonlijk bericht.

Join the Conversation

 1. Iveta says:

  Wat een leuke win-actie! Ik wil graag meedoen.
  Ik zie het nu al voor me – een heerlijke salade met rucola en paddenstoelen, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas… En voor de finishing touch – wat truffelolie overheen druppelen.
  Of een paddenstoelen risotto. Lekker romig en vol van smaak… En weer – om het gerecht nog lekkerder en specialer te maken – ga ik hem afmaken met wat truffelolie…

 2. Tessa says:

  Oh, wat een superfijne actie, ik doe heel graag mee! Wat een mooie producent allemaal. Als ik aan truffelolie denk, den ik aan heerlijke salade met rucola en pompoen, of carpaccio, of een eitje of iets met mozzarrella. De keuze is te groot om hier nu even te kiezen :-). Lekker!

 3. Marloes says:

  In het kader van goede producten hebben weinig nodig: bij mij gaat de truffelolie heel subtiel over een spaghetti carbonara. Zo’n heerlijke olie is volgens mij de perfecte aanvulling op eieren, pancetta en kaas! Yummie!

 4. Leonie Smit says:

  Ik wil heel graag meedoen!!
  Ik zou hem ook gebruiken in verschillende pasta’s.
  Met pasta’s kan je zoveel variëren en zou hier graag ook mee experimenteren!

 5. Con leche says:

  Wat een mooie producten zijn dit! Ik zag dat ze het ook in Rotterdam verkopen, dus ik ga snel eens kijken! Natuurlijk wil ik graag mee doen met de win-actie, leuk! Ik zou de truffelolie gebruiken om een risotto (één van mijn favoriete gerechten) met champignons en parmezaan net dat beetje extra te geven, yum!

  1. Floortje says:

   Goedemorgen, hartelijk dank voor het enthousiasme! Onder verkooppunten staan 2 logo’s: Scarlet Bakes en Aix et Terra. In Rotterdam is alleen (nog;-) Scarlet Bakes te koop. Overigens, onder producten staat ook een link naar lekkere recepten met de producten! Fijne dag, Floortje

 6. MySimplySpecial says:

  Wat een bijzondere producten!

 7. Suzanne van Heusden says:

  Klinkt super lekker! Die zou ik wel willen winnen :D Lijkt me inderdaad goed passen bij een risotto met paddenstoelen en parmezaan, of bij carpaccio. Maar ik zou het denk ik eerst proberen bij een lekker bospaddenstoelensoepje. Dan bladerdeeg erop en in de oven. Hmmm….

 8. Silvia says:

  Wat zou ik graag zo’n flesje truffelolie willen winnen.Ik zou de olie gebruiken bij een simpele pasta met paddestoelen.

 9. Ingrid says:

  Ja ik zou heel graag meedoen want ik vind truffelolie echt heerlijk door een lekkere risotto of salade

 10. yasmina says:

  Leuke winactie, ik doe mee!! Ik zou de truffelolie gebruiken om smaak te geven aan mijn pastasaus :)

 11. Klinkt geweldig! Ik zou de truffelolie inpakken en aan mijn vader cadeau geven! Ik ben namelijk niet diegene die lekker kan koken maar hij wel! Ik weet zeker dat hij deze kan gebruiken voor een paar gerechtjes top te maken!

 12. Anita H. says:

  Ik heb ooit eens gegeten bij iemand die kok van beroep was. Risotto met truffelolie en die was geweldig. Geen idee of dat puur aan die olie lag, maar dat is in ieder geval wat ik ga uitproberen, mocht ik winnen.

 13. Brenda Oosterbaan says:

  Truffelolie gaat standaard door mijn paddestoelen risotto. Is net datgene wat het afmaakt!
  Mooie producten lijken het me, wil het graag proberen.

 14. linda says:

  Ik ga helemaal uit mijn dak met geweldige olie voor mijn salades, olie van grote klasse, heerlijk om zowel anderen als mezelf ermee te verrassen. De prijs, en flesje truffelolie van Aix & Terra die kans is helaas super klein, mar met http://www.ohmyfoodness.nl op mijn beeldscherm, heb ik toch ook al het gevoel een echte winnaar et zijn!

 15. My happy kitchen says:

  Wat een fijne producten! Vooral die rozemarijn gelei lijkt me fantastisch. Ik gebruik truffelolie voor eiersalade en risotto, heerlijk! Of op een simpele funghi pizza druppelen, heb je direct een driesterren-pizza!

 16. Ook ik wil graag meedoen.
  Ik gebruik truffelolie oa in de risotto,
  En bij n salade met rauwe dun gesneden champignons, gebakken paddestoeltjes en n gebakken kwarteleitje.

 17. Ayorey says:

  Oh! Man! Truffelolie! Dat vind ik zó lekker over de pasta, dat ik dan geen andere fratsen meer bij hoef te doen! Ok, een klein beetje salade ernaast, maar ik heb vaak al genoeg aan alleen de pasta met de olie erover gedruppeld… Ik hou van dat aromatische, daar moet je verder niet aan sleutelen!

  1. Ayorey says:

   Oei. Ik vergat te vermelden dat ik ook meedoe!

 18. Ik doe mee!
  Truffelolie over een heerlijke rucolasalade met ei en walnoten.

 19. Esmeralda Groenland says:

  Heerlijk. Ik zou de olie gebruiken in een risotto met paddenstoelen…

 20. mmmmm… truffelolie door een lekkere pasta of een risotto. Water loopt me nu al in de mond!

 21. Celine says:

  Ooooh dit ziet er zo lekker uit! Ik zou heerlijke aardappelwaaiers maken met knoflook. Ik heb deze ook gemaakt met kerst en de truffelolie zou het nog veeel lekkerder maken denk ik dus daarom doe ik graag mee!

 22. Lysanne Zalm says:

  Ik ben sinds kort veel bewuster gaan eten, maar ben ook een Frenchie at heart (heb frans gestudeerd én een jaar in Parijs gewoond!). Ondanks dat ik totaal niet van paddestoelen houdt heeft mijn buurjongen mij laatst een authentiek italiaanse truffelrisotto gemaakt. Het was heerlijk. Ondanks dat hij nu verhuisd is en ik het recept nooit gekregen heb, gaat het me misschien lukken om deze heerlijke creatie na te bootsen met behulp van deze olie!

 23. Melanie says:

  Ik doe mee :)
  Ik zou een lekkere omelet met verschillende soorten kaas maken en daar wat truffelolie overheen schenken. Niet super ‘fancy’, maar wel super lekker!

 24. Gave actie! Ik heb al heel lang opzoek naar een goede truffelolie. Ik vind ze vaak veel te overheersend, omdat het geen goede olies zijn. Mijn vriend heeft een heel lekker pastarecept waarvoor ik de truffelolie graag zou gebruiken!

 25. Petra says:

  Wat een heerlijke actie, ik doe natuurlijk ook heel erg graag mee en zou de Truffelolie gebruiken voor een pasta, ….met walnoten, rucola, walnoten, knoflook en cherrytomaatjes…pijnboompitten en kleine blokjes geitenkaas….hmmm lekker, het water loopt mij inde mond bij de gedachten alleen al!

 26. Marijke says:

  Oh, wat fijn, ik doe zeker mee! Truffelolie is voor mij nog onontgonnen terrein, maar heb toch al wel wat receptjes bedacht waarin het lekker zou zijn. Een voorbeeld is gnocci… Zo’n heerlijke gnocci met geroosterde paprika, tomaat, courgette,aubergine champignons én truffelolie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close