Review: Eve’s Choice koekjes

Koekjes reviewen… iets dat we nog nooit hebben gedaan op OhMyFoodness tenzij het voort kwam uit een bakmix. Koekjes reviewen hangt namelijk echt volledig van de smaak van een persoon af en daarnaast is het ook niet leuk om iets te reviewen waarvan je weet dat de helft van de bezoekers het al eens heeft gehad. Gelukkig kwam daar het merk Eve’s Choice met een nieuw soort koekjes waarvan ik zeker weet dat niet iedereen ze al geproefd heeft.

Eve’s Choice
De koekjes van Eve’s Choice zijn speciaal geproduceerd voor onderweg. Wanneer je zin hebt in iets lekkers, goeds en in iets met pure ingrediënten, dan ben je bij deze koekjes aan het goede adres. Eve’s Choice noemt het zelf slimme koekjes dankzij de hersluitbare verpakking.

De ingrediënten zijn de factoren die de koekjes van Eve’s Choice echt bijzonder maken. Zo gebruikt Eve gerst in plaats van granen wat ten goede komt aan je bloedsuikerspiegel. Tevens zorgt dit voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel zin hebt in nog een tussendoortje. Daarnaast zijn er belangrijke bouwstoffen aan de koekjes toegevoegd: 8 essentiële aminozuren, vitamine B1, B2, B3, Omega 3 en 6, Beta Glucanen, ‘langzame’ suikers en vezels. En als toppertje: de koekjes van Eve’s Choice bevatten vergeleken met bijvoorbeeld Liga en Sultana, 25% minder suiker!

 eveschoice1

eveschoice2

eveschoice3

Maar de smaak van de koekjes is natuurlijk ook heel belangrijk. De koekjes van Eve’s Choice komen in drie bijzondere smaakvariaties: Rose Almond, Peach Prosecco en Lemon Green Tea.

Rose Almond
Koekjes met rozensmaak, ik wist niet zo goed wat ik hiervan moest verwachten. Eerlijk gezegd ben ik ook helemaal geen fan van rozen (de geur), dus heel nieuwsgierig maakte dit me niet. Gelukkig vielen de koekjes me alles mee en vooral de toevoeging van amandel heeft hier aan bijgedragen. De koekjes zijn wat zoetig van smaak en inderdaad wat bloemig maar zeker niet ‘smerig’. Van de drie soorten die ik heb geproefd is deze smaak wel het meest gangbaar. Niet te vergelijken met enig ander koekje, maar niet zó verrassend als je zou denken.

eveschoice4

eveschoice5

Peach Prosecco
Koekjes met Prosecco, oeh la la. Het hoeft dan ook niet gezegd te worden dat van de drie smaken, ik deze variant het lekkerst vond. Grapje natuurlijk dat dit de reden is, maar Peach Prosecco is wél heel erg lekker. Fruitig maar wel met een echte koekjessmaak. De Prosecco geeft het koekje een frisse smaak maar een échte Prosecco smaak zit er niet aan. Als het aan mij ligt zou ik deze variant zeker nog een keertje kopen.

Lemon Green Tea
Ik ben al geen enorm fan van citroen en groene thee drink ik nooit. Ik heb deze variant dan ook tot het laatst bewaard omdat ik er geen hele hoge verwachtingen van had. En helaas bleek ik gelijk te hebben. Eén hapje heb ik van Lemon Green Tea gehad voordat ik de rest van de koekjes weggooide. Qua smaak vond ik de koekjes erg muf en ik hield er ook een nare nasmaak aan over. Ook vind ik de Lemon Green Tea koekjes het minst kindvriendelijk. Nee, absoluut geen aanrader wat mij betreft.

eveschoice6

De koekjes van Eve’s Choice zijn te koop bij C1000. Voor een multipack (één single pack en twee refills = zes koekjes) betaal je € 2,80.

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Ik had hier wel een keer ergens van gehoord, maar het spreekt me niet heel erg aan, haha. Wat bedoel je trouwens bij die laatste: ‘Ook vind ik de Lemon Green Tea koekjes het meest kindvriendelijk. Nee, absoluut geen aanrader wat mij betreft.’ Die twee zinnen spreken elkaar volgens mij een beetje tegen, of vat ik het verkeerd op? :)

  1. Sabine says:

   Dat had ‘minst kindvriendelijk’ moeten zijn, heb het direct even aangepast!

 2. Foodloveandhappiness says:

  Ik kende ze nog niet! Vind de verpakking wel erg leuk

 3. Pauline says:

  Hmm ze zien er wel lekker uit en ook een stunning verpakking! Daar gaat mijn culi hart sneller van kloppen :) Leuke review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close