Thaise Rode Curry van MeiAsia

De vorige keer dat ik over de woksauspakketten van MeiAsia schreef was ik zó enthousiast, dat ik er gewoon nog een keer over schrijf. Een paar weken geleden reviewde ik het Japanse Teriyaki pakket voor je, deze keer maakte ik Thaise Curry. Ik maak zelf vrijwel nooit curry’s, waarom weet ik eigenlijk niet. Wellicht omdat er zó veel lekkere dingen op de wereld zijn en curry’s gewoon niet heel hoog op mijn lijstje staan. In ieder geval werd het me met dit woksauspakket wel heel makkelijk gemaakt waardoor ik het niet langer kon uitstellen. Ik hoefde alleen nog maar bamboescheuten en kip toe te voegen en zelf deed ik er nog een beetje gele paprika bij. Easy does it.

thaise rode curry

In het woksauspakket zitten deze keer ook weer voldoende zakjes met ingrediënten: bouillonpoeder, kokosmelkmoeder (ik denk dat een zakje met 250 ml kokosmelk te groot is), gedroogde chilipepers, bruine basterdsuiker, kafferlimoenblaadjes, rode currypasta en vissaus. De aanwijzingen staan op de achterkant van de verpakking aangegeven en eerlijk gezegd stelt het helemaal niets voor. Met zo’n pakket kan zelfs de grootste keukenkluns een lekker gerecht op tafel zetten. Een gerecht waarvan gasten zullen denken dat je er enorm veel moeite voor hebt gedaan!

thaise rode curry

Van het bouillon- en kokosmelkpoeder maak je de bouillon en de kokosmelk. Een deel van de kokosmelk breng je aan de kook en hier voeg je vervolgens de currypasta aan toe. Even roeren tot een egale saus ontstaat voordat je wat druppels vissaus toevoegt voor de smaak. Bamboescheuten erbij en ondertussen bak je de kip en de paprikareepjes in een andere pan gaar. Deze laatste twee ingrediënten voeg je aan de currysaus toe en deze breng je op zijn beurt op smaak met de suiker, kafferlimoenblaadjes en de gedroogde chilipepers. Ik raad je aan om wel te proeven, voeg niet zomaar alle chilipepers toe want dan word je gillend gek én verpest je het hele gerecht.

In Thailand heb ik ooit een (groene) peper die lijkt op een boon doorgebeten, ik heb zeker tien minuten geen woord uit kunnen brengen. Loeiheet. Ik heb zelf (slechts) één gedroogde chilipeper aan de curry toegevoegd en dat was voor mij pittig genoeg. Een tweede had misschien ook nog gekund, maar meer zeker niet. Van de suiker gebruikte ik een theelepel en aan één kafferlimoenblaadje had ik ook wel genoeg. De gedroogde ingrediënten die je over hebt kun je overigens prima bewaren voor iets anders.

thaise rode curry

Ondanks dat de gele paprika niet als ’tip’ op de verpakking stond, vind ik het zeker een aanrader. Het is een heerlijk zoete afwisseling in het gerecht. Mocht je deze Thaise Rode Curry dus ook willen proberen, doe er dan ook zeker een gele paprika bij. Lekker hoor!

MeiAsia raad je aan om verse basilicum aan het gerecht toe te voegen, maar ik heb de blaadjes er puur voor de foto opgelegd, het oog wil natuurlijk ook wat. Persoonlijk zou ik eerder voor verse koriander gaan wanneer je dit lekker vindt. Daarmee maak je het gerecht namelijk écht Thais.

Zo enthousiast als ik was over de Japanse Teriyaki variant van de MeiAsia woksauspakketten, zo enthousiast ben ik ook over deze Thaise Rode Curry. Niet geschikt als je totaal niet van pittig eten houdt want ook zonder toegevoegde chilipeper was de saus al vrij pittig, maar anders zeker de moeite waard om eens te proberen.

Kortom: een heerlijk Thais gerecht (met echte Thaise smaken) dat zo klaar is en toch, ondanks het gemak een geweldig resultaat oplevert.

Het MeiAsia Thaise Rode Curry woksauspakket is verkrijgbaar in het Aziatische schap van de supermarkt voor € 2,99.

Join the Conversation

 1. Danique says:

  Mmm, lijkt me echt heerlijk!

 2. Hester says:

  Wij eten thuis ook weleens curry, uit een potje van de Aldi. Daarin zit een currypasta die je moet koken met kokosmelk. Eerste keer was het echt veeel te heet maar ondertussen weten we de juiste hoeveelheden wel en dan is het echt heerlijk!

 3. Marije says:

  Dat klinkt goed! Ik ben gek op Thaise curry en eet het veel te weinig. Dit pakket gaat dus op het boodschappenlijstje. Ik ga het dan overigens wel met een vegaproduct maken, dus ik moet nog even bedenken wat ik ervoor ga gebruiken.

  1. Sabine Author says:

   Je kunt er tofu voor gebruiken. Als je dat bakt wordt de smaak heel anders!

 4. Joyce says:

  Lijkt me heerlijk, ik hou van curry’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close