Popcorn uit de wok!

Popcorn is een lekkere snack, zeker tijdens het kijken van een film of gewoon een avondje bankhangen. Mijn favoriet is de zoute variant. En dan wel de verse, uit de betere bioscopen of vers ‘gepopt’ in een pretpark. Maar geen popcorn uit de supermarkt kon daar tot nu toe aan tippen. Niet de kant en klare popcorn uit de doorzichtige zakken, niet de magnetronpopcorn. Allemaal lekker, maar niet zoals de échte. Maar nu vond ik op Youtube een filmpje hoe je popcorn kunt maken in een wok. En natuurlijk deel ik deze tip met jullie! Deze verhoudingen zijn genoeg voor een flinke bak popcorn, zeker 2 personen maak je hier blij mee!

No ratings yet

popcorn uit de wok

Niets is zo lekker dan verse popcorn! Deze maak je nu makkelijk zelf in een wok.
Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 3 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 13 minuten
Waar te bewaren buiten de koelkast
Hoelang te bewaren een week

Benodigdheden

 • wok
 • deksel

Ingrediënten

 • olie - smaakneutraal
 • 1 kopje mais - droge

Instructies

 • Zet een wok klaar met 2-3 eetlepels olie (dit kan olijfolie zijn, maar het heeft de voorkeur een smaakneutrale olie te gebruiken, zoals zonnebloemolie). Gooi er vast 4-5 korrels mais bij.In een bakje of kopje zet je vast een handje mais klaar.
 • Zet de wok op middelhoog vuur en dek de wok af met een deksel. Wanneer je 3 van de 5 korrels hebt horen ‘poppen’ gooi je de rest van de popcorn in de wok, dek je het gelijk weer af en verlaag je het vuur, maar niet te laag.
 • Schud met de wok en blijf dit doen tot het poppen van de korrels zo goed als klaar is. Wacht hier niet te lang mee, popcorn brandt makkelijk aan.
 • Wanneer je tussen het poppen tot 3 kunt tellen kun je het vuur uit doen. Blijf nog rustig met de wok bewegen tot je zo goed als geen gepop meer hoort.
 • Verwijder het deksel en bestrooi de popcorn met suiker of zout. Tadaa, zelfgepopte popcorn!

Notities

Tips:
Over de mais; gebruik niet de mais uit een potje of blikje, maar de droge. Deze vind je in de supermarkt in een zakje. Vaak ligt deze bij de noten of bij de magnetronpopcorn. Gebruik ook niet de mais uit de magnetronpopcornzak!
Over de deksel: Deze moet een groot deel van de wok bedekken. Het hoeft niet de hele wok te zijn, dan heb je een heel grote deksel nodig, maar als hij 2/3e deel bedekt is het prima.
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: popcorn, tip, wok, wokken

wokpopcorn

Join the Conversation

 1. Esmay says:

  Oh lekkkker!

 2. Oh goed idee! Thanks 4 sharing ^_^

 3. Allissa says:

  omnomnomnom.
  alleen ik ben wel fan van de magnetronpopcorn van de AH, de zoute :3 dus ik denk dat ik het daar maar bij laat. Gezien het feit dat ik niet echt handig ben met dit soort dingen.

  1. Anmriej says:

   Deze vind ik ook echt de lekkerste! Ik maakte zelf nog wel eens popcorn maar die zoute van de AH is eigenlijk net zo lekker! :D

 4. Foodloveandhappiness says:

  Hmmmmmmm love popcorn!

 5. Lydia says:

  Wij maken ook regelmatig zelf popcorn, vooral omdat het verhoudingsgewijs zo’n goedkope snack is als je het zelf poft. :) We hebben wel een andere methode; 40-50 gram per persoon, gebruiken een hapjespan en zetten die tijdens het hele proces op middel-hoog vuur. Beetje jammer van de afwas erna, maar het stinkt ook een stuk minder dan magnetronpopcorn en smaakt beter dan kant-en-klare popcorn. I love it!

 6. Solama says:

  Goeie tip! ga ik ook eens proberen… bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close