Perzische Runderstoof uit de slowcooker

Een paar weken geleden kreeg ik Het Complete Paleokookboek thuisgestuurd, een (kook)boek bomvol informatie over de Paleo-lifestyle waar ook heel veel recepten instaan. Omdat ik best wel bekend ben met Paleo en alles wat daarbij komt kijken is het boek voor mij niet zo’n toevoeging op mijn collectie maar ik kan me voorstellen dat het een absolute musthave is wanneer je nieuwsgierig bent of wanneer je meer inspiratie nodig hebt voor Paleo-proof recepten. In het boek stond een recept voor Perzische Lamsstoof. Ik ben zo eigenwijs om het recept een beetje om te voren en meer naar mijn smaak (+ budgetproof, want lamsvlees.. hállo) te maken. Mijn aangepaste versie deel ik graag met je! Dit recept is bedoelt voor de slowcooker maar mocht je deze niet hebben (waarom niet?!) dan kun je dit gerecht ook zo’n drie uur op laag vuur laten stoven op het fornuis.

Wat heb je nodig? (4 personen)

 • 1 kilo riblappen
 • 8 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 2 theelepels kardemom
 • 2 theelepels kaneel
 • ½ theelepel kruidnagelpoeder
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 blik tomatenblokjes
 • ½ blik kokosmelk
 • peper en zout

1. Snijd de riblappen in blokjes en kruid met peper en zout. Doe het vlees in de pot van de slowcooker.

2. Snijd de ui in halve ringen en voeg deze aan de riblappen in de slowcooker toe. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe.

3. Roer het geheel goed door en doe de deksel op de slowcooker. Zet de cooker op stand Low en laat het vlees in ongeveer 7 uur garen tot het bijna uit elkaar valt.

4. Serveer deze Perzische Runderstoof met rijst en groenten naar wens.

Mocht je overigens meer willen weten over Paleo, ik deed vorig jaar een Paleo-challenge. Hier kun je daar meer over lezen. Overtuigd en nieuwsgierig naar het boek? Het Complete Paleokookboek is voor € 29,95 onder andere hier te bestellen.

Perzische Runderstoof

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Slim om voor een betaalbaardere variant te gaan!

 2. nicole says:

  Ik heb sinds een week een slowcooker en zoek nu nog naar lekkere recepten. Deze hoort daar zeker bij. Morgen dus maar weer eens aanzetten dus.

 3. Lekker, heb het recept bewaard. Zodra ik het gemaakt heb, laat ik je weten hoe het gesmaakt heeft.

 4. Gisteren gegeten en het was zo lekker. Ga het zeker nog een keer maken.

 5. Mieke says:

  Staat op dit moment al heerlijke geuren te verspreiden in mijn keuken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close