Noedelgerechten, pastagerechten, ze zijn beide heerlijk simpel en snel om klaar te maken. Vandaag deel ik in OMF’s Studentenkeuken deze supersnelle bami met jullie. Hoewel velen waarschijnlijk voor een zakje kruidenmix voor bami zullen gaan, is dat helemaal niet nodig. Met slechts een paar ingrediënten tover je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel dat ook nog eens budgetvriendelijk is. Wat wil je nog meer?
Bereidingstijd: < 20 minuten | Prijs per persoon (bij 3 personen): € 1,33
Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)
- 250 gram Chinese mie
- 1 zak nasi/bami groenten
- 200 gram kipfilet
- 4 eetlepels sojasaus
- ½ eetlepel sambal
- gefrituurde uitjes
- 2 – 3 eieren
1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een wok om en om goudbruin en gaar. Breng de kip op smaak met peper en zout.
2. Voeg de bamigroenten aan de kip toe en wok dit tot de groenten zacht beginnen te worden. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
3. Giet de noedels af en voeg ze bij de groenten en kip. Schep alles even goed om en voeg dan de sojasaus en sambal toe.
4. Laat de bami zo’n 3 – 5 minuten zachtjes wokken terwijl jij ondertussen de eieren bakt.
5. Serveer de bami met de gebakken eieren en gefrituurde uitjes.
Deze bami is natuurlijk extra lekker met een schepje satésaus!
Oh heerlijk, ik ben echt gek op noedels! Lekker met groentes, ketjap, en ook knapperig gebakken tempeh vind ik er lekker door!
Ik ben echt verslaafd aan noodles vind ze echt zo lekker! En je kan er zo veel verschillende gerechten mee maken. Erg leuk artikel xx
Grappig! Ik ga vanavond bami klaarmaken en was net aan het denken om toch nog even rond te kijken voor recepten/ideeën :)
Zeer welkom dus, ziet er lekker uit!