Kimchi Fried Rice

Een paar weken geleden kreeg ik van het merk Oh Na Mi een pakketje thuisgestuurd met daarin een potje kimchi en een flesje kimchi-saus. Mocht je niet weten wat kimchi is: het is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken en het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Kimchi kan dienen als bijgerecht maar wordt ook wel eens gebruikt in soepen of in een rijstgerecht zoals bij deze Kimchi Fried Rice! Kimchi Fried Rice is écht een smaakbommetje en dit gerecht is behoorlijk pittig, daar moet je dus wel van houden. Naast de kimchi en kimchi-saus gebruikte ik namelijk ook een paar lepels gochujang (Koreaanse chilipasta). OMF Members hebben me deze chilipasta laatst al kunnen zien gebruiken in mijn recept voor Koreaanse Bibimbap. Gochujang kun je eenvoudig online bestellen via Amazing Oriental. De kimchi van Oh Na Mi is verkrijgbaar bij Crisp en MarQt maar je kunt jezelf natuurlijk ook uitdagen en het zelf maken.

Kimchi Fried Rice

Kimchi Fried Rice

No ratings yet

Kimchi fried rice

Porties3 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Ingrediënten

  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 150 g kimchi - fijngehakt
  • 2 bosuien - in ringen
  • 5 eieren
  • 50 ml kimchi-saus
  • 2 el gochujang
  • 3 tl sesamolie
  • 500 g basmati rijst - gekookt, het liefst van de dag ervoor
  • geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Verhit een wok op het vuur en wok hierin de spekreepjes tot ze flink wat vet loslaten.
  • Voeg de knoflook en de ui toe en wok deze mee tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe dan de kimchi en bosui in de pan en wok deze al omscheppend 2 minuten mee.
  • Kluts 2 eieren en voeg deze toe aan de pan. Bak ze al omscheppend mee zodat het scrambled eggs worden.
  • Roer de kimchi-saus, gochujang en sesamolie door elkaar.
  • Schep de rijst in de wok en voeg hier de saus aan toe. Schep goed om en bak nog eens 5 minuten.
  • Bak ondertussen de overige eieren tot spieleitjes.
  • Schep de kimchi fried rice op borden en leg op ieder bord een gebakken ei. Top af met geroosterde sesamzaadjes.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Kimchi Fried Rice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close