Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Kimchi fried rice
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Servings:
3
personen
Ingrediënten
125
g
gerookte spekreepjes
2
teentjes
knoflook
- fijngehakt
1
ui
- gesnipperd
150
g
kimchi
- fijngehakt
2
bosuien
- in ringen
5
eieren
50
ml
kimchi-saus
2
el
gochujang
3
tl
sesamolie
500
g
basmati rijst
- gekookt, het liefst van de dag ervoor
geroosterde sesamzaadjes
Instructies
Verhit een wok op het vuur en wok hierin de spekreepjes tot ze flink wat vet loslaten.
Voeg de knoflook en de ui toe en wok deze mee tot de ui glazig begint te zien.
Doe dan de kimchi en bosui in de pan en wok deze al omscheppend 2 minuten mee.
Kluts 2 eieren en voeg deze toe aan de pan. Bak ze al omscheppend mee zodat het scrambled eggs worden.
Roer de kimchi-saus, gochujang en sesamolie door elkaar.
Schep de rijst in de wok en voeg hier de saus aan toe. Schep goed om en bak nog eens 5 minuten.
Bak ondertussen de overige eieren tot spieleitjes.
Schep de kimchi fried rice op borden en leg op ieder bord een gebakken ei. Top af met geroosterde sesamzaadjes.