Fastfood Friday: Tuna Melt pastaschotel

1K

Tuna Melt, een van mijn meest geliefde broodjes of tosti’s. Ik ben helemaal niet zo’n groot fan van tonijn uit blik, maar in combinatie met een gesnipperd rood uitje en een flinke lading kaas… Yes please! Voor de Fastfood Friday van vandaag maakte ik een Tuna Melt pastaschotel. Dat is dus al het lekkers van een Tuna Melt, gecombineerd met pasta en dan in de oven gestopt. Perféct. Een lekkere smeuïge kaassaus op basis van Cheddar, krokant kaaslaagje bovenop en wat licht gegaarde rode ui… Heerlijk! Het nadeel van een pastaschotel is dat je hem wel echt gelijk moet eten en met name bij deze is dat het geval. Van tevoren klaarmaken wil ik je bij deze Tuna Melt pastaschotel niet aanraden, de pasta wordt namelijk droog en al het smeuïge dat je zo graag wilt hebben verdwijnt als je de pasta te lang laat staan. Maar maak je geen zorgen: dit gerecht staat in no time op tafel.

Tuna melt pastaschotel

Tuna melt pastaschotel

5 van 1 stem

Tuna Melt pastaschotel

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • ovenschaal van ong. 20x25cm

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 250 ml melk
  • 100 g Cheddar - geraspt
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 200 g tonijn uit blik - uitgelekt
  • verse peterselie - fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet de ovenschaal in.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking bijna gaar. Haal ongeveer 2 minuten van de kooktijd af.
  • Maak ondertussen de Cheddarsaus door de boter in een steelpannetje te smelten.
  • Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg al roerend met een garde de melk toe en doe 75g van de geraspte Cheddar in de pan.
  • Verwarm de saus tot de kaas helemaal gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de penne af en schep deze door de kaassaus. Voeg hier ook de rode ui en tonijn aan toe.
  • Schep het geheel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte Cheddar.
  • Bak de pasta 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas bovenop gesmolten is. Garneer met verse peterselie en serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Tuna melt pastaschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close