Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
2
stemmen
Tuna Melt pastaschotel
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Servings:
4
personen
Equipment
ovenschaal van ong. 20x25cm
Ingrediënten
400
g
penne
25
g
boter
25
g
bloem
250
ml
melk
100
g
Cheddar
- geraspt
1
rode ui
- gesnipperd
200
g
tonijn uit blik
- uitgelekt
verse peterselie
- fijngehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet de ovenschaal in.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking bijna gaar. Haal ongeveer 2 minuten van de kooktijd af.
Maak ondertussen de Cheddarsaus door de boter in een steelpannetje te smelten.
Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg al roerend met een garde de melk toe en doe 75g van de geraspte Cheddar in de pan.
Verwarm de saus tot de kaas helemaal gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de penne af en schep deze door de kaassaus. Voeg hier ook de rode ui en tonijn aan toe.
Schep het geheel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte Cheddar.
Bak de pasta 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas bovenop gesmolten is. Garneer met verse peterselie en serveer direct.