Fastfood Friday: Red Velvet wafels met witte chocoladesaus

Ok, nog eentje dan… speciaal voor Valentijnsdag een romantische Fastfood Friday. Ik haalde mijn kleurstoffen weer tevoorschijn en ging aan de slag met het maken van… JAWEL! Red Velvet wafels – zó lekker. Erbij maakte ik witte chocoladesaus want als je het mij vraagt zijn Valentijnsdag en chocolade onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heb je nou geen Valentijn, maak deze wafels dan lekker voor jezelf als ontbijt – ben je instant vrolijk, geloof mij. De wafels kun je in principe luchtdicht buiten de koelkast wel even bewaren, maar de ervaring leert dat ze vers toch wel het allerlekkerst zijn. Laat ze na het bakken dus even afkoelen en serveer ze daarna direct.

Note: maak de witte chocoladesaus als eerste zodat deze wat kan afkoelen en dikker kan worden.

Red velvet wafels met witte chocoladesaus

Red velvet wafels met witte chocoladesaus

Porties10 wafels
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast (wafels), in de koelkast (saus)
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • wafelijzer

Ingrediënten

Red Velvet wafels:

  • 450 g bloem
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 1 el ongezoete cacaopoeder
  • 400 ml karnemelk
  • 75 g boter - gesmolten
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl instant koffiepoeder
  • rode kleurstof*

Witte chocoladesaus:

  • 150 ml slagroom
  • 125 g witte chocolade

Instructies

  • Begin met het maken van de witte chocoladesaus zodat deze iets kan indikken. Doe de slagroom en de chocolade in een steelpannetje en verwarm het geheel tot de chocolade is gesmolten. Zet de saus opzij terwijl je de wafels bakt.
  • Doe alle ingrediënten voor de wafels in een kom en klop het geheel met een garde tot een stevig, licht elastisch beslag.
  • Verwarm het wafelijzer en vet deze in met een beetje bakspray of olie.
  • Schep een kleine soeplepel van het wafelbeslag per vorm in het wafelijzer.
  • Doe het wafelijzer dicht en bak de wafels in 4-5 minuten gaar.
  • Laat de wafels iets afkoelen en serveer ze vervolgens direct met de witte chocoladesaus.

Notities

*De hoeveelheid kleurstof die je moet toevoegen is afhankelijk van de kleurstof die je gebruikt. Ik gebruikte Wilton kleurgel en had net iets minder dan een theelepel nodig.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Red velvet wafels met witte chocoladesaus

Join the Conversation

  1. nic@74 says:

    Hoi Sabine,
    Wat voor instant koffiepoeder gebruik je? Want ik heb DE rood staafje gekocht, maar dat zijn grovere korreltjes en geen poeder….

    1. nic@74 says:

      Het beslag is enorm korrelig geworden. De wafels zijn knalrood van kleur, dat is wel heel mooi. Zojuist de eerste geproefd, maar ik vind ze wat taai en erg flauw van smaak (heb er nog geen chocolade over gedaan). Had verwacht dat ze zoeter zouden zijn?

      1. De witte chocoladesaus zit er niet voor niets bij natuurlijk ;) Omdat die saus al heel zoet is, heb ik expres de wafels zelf wat minder zoet gemaakt.

    2. Ik heb een glazen ‘bus’: Douwe Egberts Espresso. De staafjes zijn inderdaad wat grof van structuur.

      1. Nicoline says:

        Oké dank je! Dat ze wat taaier zijn kan dat door de karnemelk komen??

      2. Nee, de karnemelk zorgt niet voor taaiheid. Deze melk heb je ook nodig in verband met de baksoda in het recept. Het kan zijn dat je de wafels te lang hebt gebakken óf het beslag wat te lang hebt gemixt. Dat is ook van invloed op de textuur van de wafels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close