Fastfood Friday: Oreo stuffed chocolate chip cookie

Het afgelopen jaar zijn er steeds meer zoete bezorgdiensten opgepopt die geheel vers bij jou thuis van die dikke, gevulde koeken kunnen leveren. Ik HOU ervan. Sowieso ben ik dol op koekjes maar van die grote, chewy, rijkelijk gevulde Amerikaans-achtige koeken helemaal. Logischerwijs moest ik dan ook aan de slag met een recept en ik voor deze Fastfood Friday maakte ik Oreo stuffed chocolate chip cookies. Dat zijn chocolatechip cookies waar sowieso al heel veel chocolade in zit, maar ze zijn ook nog eens gevuld met een hele Oreo. Geloof mij: daar word je blij van hoor. De koeken zijn van buiten licht krokant maar van binnen nog heerlijk smeuïg. En dan het moment dat je die Oreo doorbijt: goud!

Oreo Stuffed chocolatechip cookies

Oreo stuffed chocolatechip cookies

Porties14 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 5 dagen

Benodigdheden

  • elektrische (hand)mixer
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 225 g ongezouten roomboter - zacht
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 500 g bloem
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 200 g chocolate chips - bijv. Dr. Oetker
  • 14 Oreo's

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Klop de boter samen met beide soorten suiker romig en voeg daarna een voor een de eieren en het vanille-extract toe.
  • Doe de bloem, zout en baking soda in de kom en kneed het geheel tot een zacht koekdeeg.
  • Schep als laatste de chocolatechips door het koekdeeg.
  • Verdeel het koekdeeg in 28 balletjes. Duw ieder balletje een beetje plat en leg op de helft van het koekdeeg een hele Oreo.
  • Leg de rest van het koekdeeg over de Oreo's heen en zorg ervoor dat het koekdeeg zorgvuldig om de Oreo heen wordt dichtgedrukt.
  • Verspreid de koeken met voldoende tussenruimte over de bakplaat en bak de koeken 15 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de koeken wat steviger worden op de bakplaat en laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Oreo Stuffed chocolatechip cookies

Join the Conversation

  1. Eline says:

    Oeeeeeeh zo leuk dit weer!

  2. Wat lekker! Die wil ik dit weekend wel maken, dankjewel!

  3. Ik heb ze net gemaakt maar ze liepen heel erg uit (1 helft van het deeg heb ik gebakken), hierna heb ik de andere helft van het deeg eerst in de vriezer gelegd voor een uur en daarna gelijk gebakken. Nu zijn ze niet zo uitgelopen, de volgende keer laat ik ze nog langer in de vriezer. Ze zijn heel zoet maar heel erg lekker, dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close