Fastfood Friday: Bacon wrapped hotdogs met cheddar-kaassaus

1.1K

Zijn jullie klaar voor weer een schandalig lekkere Fastfood Friday? Vandaag deel ik een hotdog recept met je, eentje die super eenvoudig is maar waar je echt je vingers bij af likt: Bacon wrapped hotdogs met cheddar-kaassaus. YES! Alleen voor die kaassaus zou ik al een Fastfood Friday kunnen maken want die saus is naast heel makkelijk ook nog eens zo lekker dat je hem ’t liefst overal bij wilt serveren. Als dip bij de chips bijvoorbeeld, als saus over de nacho’s of eventueel door de pasta voor Mac  & Cheese. Whatever floats your boat. Voordat de vragen komen: natuurlijk kun je dit recept ook maken met vegetarische hotdogs maar die bacon… die hoort er wel echt bij naar mijn idee. Mocht je daar een goede vega vervanger voor hebben gevonden: voel je vrij! Waar je ook voor kiest: zorg ervoor dat de worstjes echt lekker zijn. In de proefvideo knakworstjes kun je zien wat mijn favorieten zijn.

Bacon wrapped hotdogs

Bacon wrapped hotdogs

 

0 van 0 stemmen

Bacon wrapped hotdogs met cheddar-kaassaus

Porties8 stuks
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

  • grillpan of barbecue
  • Koekenpan
  • garde

Ingrediënten

  • 2 uien - in halve ringen
  • 8 hotdogbroodjes
  • 8 hotdogs
  • 8 plakjes ontbijtspek - rechthoekig, niet rond

Cheddar-kaassaus:

  • 15 gr roomboter
  • 1 el bloem
  • 250 ml volle melk
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 150 gr Cheddar - geraspt
  • vermalen zwarte peper

Instructies

  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg hier de uienringen aan toe. Laat de uien ongeveer 30 minuten op laag vuur bakken tot ze glazig en goudbruin zijn gekleurd.
  • Wikkel de hotdogs in een plakje ontbijtspek en grill de hotdogs zo'n 10 minuten in de grillpan tot ze bruin kleuren en goed warm zijn. Keer regelmatig.
  • Smelt voor de kaassaus de boter in een steelpannetje. Voeg hier de bloem aan toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
  • Schenk de volle melk in de pan en blijf goed kloppen pet een garde tot een klontvrije saus. Laat de saus een paar minuten pruttelen tot hij dikker begint te worden.
  • Voeg de knoflookpoeder, uienpoeder, cheddar en zwarte peper toe. Roer door tot de kaas is gesmolten en de saus dik is geworden.
  • Haal de hotdogs uit de grillpan. Snijd de hotdogbroodjes open en leg ze nog even met de binnenkant naar beneden in de grillpan.
  • Leg de bacon wrapped hotdogs in de broodjes en top af met de gekarameliseerde ui en cheddar-kaassaus.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Bacon wrapped hotdogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close