Fastfood Friday: Double Steakhouse Burger à la Burger King

Begon je al een beetje te kwijlen bij het zien van de foto? Ik wel hoor, een goede burger op zijn tijd vind ik namelijk heerlijk. Gekscherend appte ik naar Tim na het maken van deze foto’s dat dit echt van die foto’s zijn die fastfood restaurants gebruiken om hun burgers te promoten. Om vervolgens in real life iets te serveren dat een slap aftreksel is van hetgeen waarmee wordt geadverteerd. Gelukkig is dat hier op OMF een beetje anders, want de Double Steakhouse Burger à la Burger King die je hier op de foto ziet heb ik namelijk wel echt zelf gemaakt én zelf gefotografeerd.

De Double Steakhouse Burger, ik denk dat ik hem zo’n twee jaar geleden al op mijn lijstje zetten om ooit eens te maken. Maar ja, ik ken mezelf: ondertussen komen daar nog zo’n honderd ideeën bij en langzaamaan verdringen bepaalde recepten naar de achtergrond. Maar hé, hier is ‘ie dan eindelijk! Deze Double Steakhouse Burger heb ik geïnspireerd op de bekende burger van Burger King. ‘Een burger voor de echte fijnproevers’ als ik hun woorden moet geloven. De Double Steakhouse Burger bestaat uit een zacht burgerbroodje met daarop twee runderburgers, kaas, bacon, knapperige uitjes, verse sla, tomaat en barbecuesaus. Klonk fantastisch vond ik en daarom maakte ik hem met alle liefde na. Met één verschil: voor mijn variant kreeg iedere burger zijn eigen plakje kaas want hallo, kaas is leven.

Wat me overigens wel opviel is dat de samenstelling van deze burger niet bij iedere Burger King hetzelfde is. Zo wordt er soms ijsbergsla gebruikt maar soms ook een ander soort sla. Af en toe gaat er ook nog een dot mayonaise op de burger, maar Burger King vermeldt hier niets over op hun website. Dus… ik maakte de burgers met romaine sla en zónder mayonaise, maar voel je vrij om dit een beetje aan te passen natuurlijk.

Double Steakhouse Burger

Burgerbroodjes

De burgerbroodjes die je op de foto ziet heb ik zelf gemaakt en ik vond ze perfect voor deze Double Steakhouse Burger. Zacht, goed te eten, royaal van formaat en niet droog. Het recept voor de broodjes ga ik binnenkort nog in een apart artikel delen zodat jullie het goed kunnen terugvinden, maar mocht je deze Fastfood Friday iets minder fast willen maken en zelf de broodjes willen maken, hierbij vast het recept.

Ingrediënten (6 stuks):

  • 1 zakje instant gist – 7 gr
  • 125 ml warm water
  • 125 ml volle melk
  • 1 ei
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 450 gr patent bloem
  • 1 el boter, gesmolten

1. Los de gist op in het warme water en laat dit even staan tot het goed begint te bubbelen.

2. Doe vervolgens alle ingrediënten met uitzondering van de boter in de kom van een keukenmachine en kneed het geheel tot een elastisch en licht plakkerig deeg.

3. Vorm een bal van het deeg en leg deze in een met olie ingevette kom. Dek af met een theedoek en laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.

4. Druk na een uur de lucht uit het deeg. Verdeel het brooddeeg in zes delen (of acht als je kleinere broodjes wilt) en bol ieder deel op tot een mooi bolletje.

5. Leg de deegbolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een theedoek en laat nog eens 30 minuten rijzen.

6. Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.

7. Smeer de bovenkant van de broodjes in met gesmolten boter en strooi er eventueel sesamzaadjes overheen.

8. Bak de broodjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze gebruikt.

Zelf de burgerbroodjes maken hoeft natuurlijk niet hè. Diverse supermarkten verkopen tegenwoordig hamburgerbroodjes, dus voel je vrij om deze te gebruiken.

Double Steakhouse Burger

4 van 1 stem

Double Steakhouse Burger à la Burger King

Porties2 stuks

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes Cheddar - smeltkaas
  • 2 el barbecuesaus*
  • 2 el gebakken uitjes
  • 1 tomaat - in plakjes
  • 2 blaadjes romaine sla

Instructies

  • Doe het gehakt samen met de ei, peper en zout in een kom en kneed het goed door. Vorm vier grote burgers van de gehaktmix.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Leg de plakjes ontbijtspek op de bakplaat en bak ze in 15 minuten krokant. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Halveer de hamburgerbroodjes en smeer de binnenkant lichtjes in met een beetje boter of olie. Grill de binnenkant van de broodjes even kort in een droge (koeken)pan tot ze licht krokant zijn.
  • Bak ondertussen de burgers in een droge koekenpan gaar. Leg zodra je de burgers omdraait een plakje Cheddar op de burgers zodat de kaas kan smelten.
  • Stapel twee cheeseburgers op de onderste helft van de hamburgerbroodjes op.
  • Leg hier twee plakjes krokante bacon bovenop, gevolgd door de barbecuesaus.
  • Verdeel tot slot de gebakken uitjes, tomaat en sla over de burgers en leg het kapje op de broodjes.
  • Serveer de burgers direct.

Notities

*Voel je vrij om de barbecuesaus zelf te maken. Mocht je hier geen zin in hebben dan gaat mijn voorkeur altijd uit naar de barbecuesaus van Saus.Guru of Black Jack Smokey BBQ saus van Remia. 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Double Steakhouse Burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close