Na zoveel jaren Ohmyfoodness zou je denken dat onze ideeën voor oliebollen wel een keertje op zijn, maar toch is het me dit jaar gelukt om weer wat nieuws te bedenken! Hoewel we deze oud & nieuw helaas niet kunnen vieren zoals we normaal gesproken doen, betekent dit niet dat je niet iets lekkers voor jezelf kunt maken! Onze oud & nieuw is niet compleet zonder oliebollen en met het recept van vandaag kun je direct stoofpeertjes die je nog over hebt van Kerst opmaken. Ik maakte namelijk oliebollen met stoofpeertjes en kaneelsuiker en die waren lékker. De stoofpeertjes zorgen automatisch al voor een zoete smaak waardoor je maar heel weinig suiker nodig hebt in het oliebollenbeslag. Extra reden om ze na het bakken nog eens door de kaneelsuiker te rollen – haha.
Oliebollen met stoofpeertjes en kaneelsuiker
Benodigdheden
- beslagkom
- plasticfolie
- frituurpan of wok met neutrale olie
- ijslepel
Ingrediënten
Oliebollen:
- 500 g bloem
- 500 ml volle melk
- 1 zakje instant gist - 7 g
- 2 eieren
- 50 g kristalsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 stoofpeertjes - in stukjes
- snuf zout
Kaneelsuiker:
- 100 g kristalsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de oliebollen bij elkaar in een kom en roer dit tot een glad beslag.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
- Verwarm ondertussen de olie naar 190℃ en schep de kristalsuiker en de kaneelpoeder om.
- Schep een ijslepel van het oliebollenbeslag in de hete olie en frituur de oliebollen in 5-6 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Laat de oliebollen heel even uitlekken en rol ze daarna door de kaneelsuiker.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.